Ибака: Нисам рођен у џунгли!

Слободни агент Серж Ибака реаговао је на гласине америчких медија да је старији од 27 година колико се званично води да има.

Кошарка 04.07.2017 | 10:30
Ибака: Нисам рођен у џунгли!
Ибака је провео седам година у Оклахома Сити Тандеру, а претходне две сезоне је играо за Орландо Меџик и Торонто Репторсе.

Просечно је бележио 14,8 поена уз 6,8 скокова и 1,6 блокада у сезони 2016/2017. Био је 24. пик на драфту 2008. од стране Сијетл Суперсоникса који су се потом преселили у Оклахома Сити.

У НБА је стигао 2009. и постао један од најбољих дефанзиваца лиге, три пута је биран у дефанзивни тим сезоне.

Очекује се да потпише нови уговор са Репторсима, али је новинар ЕСПН Зек Лав недавно изјавио да би на његов нови уговор могло да утиче то што многи тимови сматрају да има више од 27 година.

"Поносан сам на свој порекло. Поносан сам на напоран рад који сам уложио откад сам постао кошаркаш.

Разочаран сам малим делом друштва који шири гласине и ствара вести засноване на стереотиповима без икаквог доказа. Данас и даље постоје предрасуде о људима у зависности од њиховог порекла, а као Африканци некада морамо да се огласимо.

Рођен сам у главном граду Републике Конго, Бразавилу. Граду са популацијом од више од милион људи. Граду са болницама и административном управом. Рођен сам у брижној, јединственој породици пуној љубави. Нисам рођен у џунгли.

Знам да живимо у свету у којем вести брзо путзују, где владају гласине. Али мислим да би медији требало да преузму одговорност и буду озбиљни када се говори о битним стварима које могу да повреде људе. Ја знам ко сам и одакле сам, као и људи који ме познају.

Многи људи ће прочитати гласину и на основу ње креирати погрешнан закључак који може трајази заувек, док неће прочитати ово што ја пишем. Оно што је сигурно, без обзира на све, нико ми не може одутези понос на моје порекло и љубав према кошарци", саопштио јеИбака.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар