На Хоргошу чека се четири сата

У знаку летње туристичке сезоне очекује се већи прилив возила, а гужве су тренутно највеће на граничном прелазу Реске-Хоргош, на излазу из Мађарске и улазу у Србију, где се на печат чека и до четири сата.

Србија 02.07.2017 | 13:32
На Хоргошу чека се четири сата
Колоне у Мађарској су дуге више километара, па је за излазак из Србије потребно три сата. На улазак у Србију чека се још сат времена, тако да сви путници који прелазе границу, односно улазе у Србију, чекају више од четири сата.

Иако су мађарски погранични органи отворили свих девет излазних трака, километарска колона возила се не смањује. Више десетина аутобуса, такође, чека неколико сати на излаз из Мађарске, јавља РТС.

Полиција усмерава возила на мање фреквентне прелазе попут Томпе-Келебије, где нема гужви.

РТС-а јавља да се на граничном прелазу Прешево чека десетак минута, а на Градини око пола сата, а да на Батровцима нема дужег задржавања.

Због годишњих одмора, очекује се појачан саобраћај на путу који преко Мађарске и Хрватске води ка Македонији, Бугарској и Црној Гори, а возачима се саветује да опрезније возе не само због појачаног саобраћаја, већ и због и најављене промене времена и појаве кише.

Извор: Тањуг, РТС

Коментари / 0

Оставите коментар