Интервју - Ђурђевић: Одлична сезона, једино та Пољска...

Нападач Партизана Урош Ђурђевић задовољан је својом сезоном у Партизану, али не и учешћем на Европском првенству за младе у Пољској.

Фудбал 03.07.2017 | 15:00
Интервју - Ђурђевић: Одлична сезона, једино та Пољска...
Ђурђевић се припремама Партизана прикључио после ЕП и пријатељску утакмицу против Копенхагена гледао са клупе.

Он је у разговору са новинарима током припрема у Словенији прокоментарисао и зашто је добро што Партизан у квалификацијама за Лигу шампиона игра против Будућности из Подгорице, али и да ли је било понуда других клубова за његове услуге.

"Видели смо једну квалитетну екипу Копенхагена, они су често учесници групне фазе Лиге шампиона, групне фазе. Ми смо данас одиграли феноменалну утакмицу, прво и друго полувреме и момци који су играли пола сата и момци који су играли 60 минута", рекао је Ђурђевић. 

Ђурђевић је због репрезентативних обавеза имао двократни одмор од свега десетак дана, па није играо против Копенхагема али верује да ће за ЦСКА бити спреман. "Било је паметније што нисам данас одиграо јер сам и путовао јутрос и бићу сигурно спреман за утакмицу против ЦСКА", каже Ђурђевић. 

За њега је претходна сезона била врло успешна, али са репрезентацијом је успех изостао. 

"Јесте сигурно моја сезона из снова и дупла круна и најбољи стрелац лиге, једино што нисмо успели да се пласирамо у Пољској у полуфинале са младом репрезентацијом. То ми је неуспех ове године али што се тиче Партизана сам направио прави корак што сам дошао овде", признаје нападач Партизана.

Он се осврнуо и на оно што је фалило Србији током наступа у Пољској. Два пораза (Португал 2:0, Шпанија 1:0) и реми са Македонијом 2:2, свакако су били испод очекивања, а управо је Ђурђевић Македонцима у надокнади времена голом "ишчупао" бод.

"Фалило нам је мало среће у неким ситуацијама и мало више концентрације у тој завршници јер и против Португала и против Македоније смо имали доста шанси које нисмо искористили. Поготово против Португала у утакмици која је била најбитнија јер је била прва, а ми смо је изгубили 2:0 головима из наших грешака. А против Македоније, поново смо ушли добро у утакмицу и отворили на време, али нам је фалила концентрација и завршница када смо могли да ставимо печат већ у првом полувремену, а на крају једва извукли и бод", објашњава Ђурђевић.

Са шефом струке Мирославом Ђукићем се не познаје, а слику о њему и новом начину рада за сада има само на основу приче саиграча.

"Саиграчи су рекли да су тренинзи добри и да увек може да се пита шеф шта год да вас интересује, рекли су да је пријатан човек", каже Ђурђевић.

Верује да ће све функционисати добро као прошле сезоне и да би пласман у Лигу шампиона био само добар наставак прошлосезонских резултата.

"Ми ћемо све учинити да уђемо у групну фазу ЛШ јер би то био велики успех и награда за одличну сезону целе екипе и био би пун погодак целе екипе да уђемо у групну фазу. Прва утакмица је против Будућности, није лак противник, можда смо благи фаворит на папиру, али ништа то не мора да значи".

Број голова у наредној сезони себи не поставља као циљ.

"Зацртао бих оно најбоље, дуплу круну, а што се тиче мојих голова ту никада не постављам себи циљеве и лествицу колико би требало да дам. Увек идем утакмицу по утакмицу, а што се тиче дупле круне то је сигурно да бих волео да се понови", наглашава део тандема Ђу-Ле који је задовољан због тога што Партизан неће дуго путовати када у реваншу буде ишао на гостовање у Подгорицу.

"Искрено, био сам срећан што нећемо путовати негде далеко, играћемо овде близу, то је плус, а што се тиче Будућности, чека нас тешка утакмица већ прва у Београду, а посебно друга код њих"

На констатацију новинара да би тренер Мирослав Ђукић хтео да он остане у екипи, Ђурђевић каже да мимо клуба и договора са њим неће доносити одлуку о свом будућем ангажману.

"Сигурно да би желео да остане овај костур тима који је играо целу прошлу сезону. Што се мене лично тиче ја ћу све урадити у договору са клубом ако буду стигле неке понуде и одлучити онако како буде најбоље. За сада сам фокусиран на Партизан, припреме и прву утакмицу против Будућности", закључује Ђурђевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар