Ноле освојио Истборн!

Прва титула после шест месеци! Новак Ђоковић освојио АТП Истборн пошто је у финалу победио Гаела Монфиса у два сета, 6:3, 6:4.  Ђоковић са пехаром иде на Вимблдон! Најбољи српски тенисер освојио је трофеј на турниру у Истборну, пошто је у финалу после 77 минута победио Гаела Монфиса.

Тенис 01.07.2017 | 17:00
Ноле освојио Истборн!
Српки тенисер је до финала дошао убедљивом игром, пошто у три дуела (Поспишил, Јанг, Медведев) није изгубио нити један сет а тако је било и у финалу.

Са друге стране Монфис је такође приказао одличну игру, с тим што је у полуфиналу после велике борбе савладао сународника Ришара Гаскеа.

Ово је прва титула српског тенисера од јануара месеца када је освојио турнир у Дохи. Оба турнира које је ове године Новак освојио долазе из серије 250. 

Ђоковић је сјајном игром у Истборну, показао да се налази у доброј форми пред највећи турнир на свету – Вимблдон.

Српски тенисер одлично је кренуо у меч и већ у првом гему успео да одузме сервис Монфису. У наредном, Новак је потврдио брејк и повео са 2:0.

После нешто споријег старта, Француз је ухватио ритам и својим карактеристичним форхендима почео да ствари муке српском тенисеру. Међутим, четврти играч света играо је сјајно у дефанзиви, а још боље у нападу.

У деветом гему првог сета, Новак је поново успео да одузме сервис Гаелу и тако са 6:3 добије први сет.

У другом сету игра се потпуно распламсала, а Монфис је почео све више да прети Ђоковићу. Већ у првом гему, Француз је имао две брејк лопте, али је Новак успео да их спаси.

Шеснаести играч света све боље је играо и без проблема добијао своје сервис гемове, док је Србин доста мучио.

Новак је поново добар ритам ухватио у седмом гему другог сета, док је Монфис почео полако да пада. При резултату 4:4, српски играч је сервирао и без већих проблема дошао на гем од титуле.

И заиста, Монфис је поклекао под притиском, а Новак успео да освоји прву титулу после шест месеци!

Прво, па мушко! Са "вајлд" картом до пехара!

Новак Ђоковић је први пут наступао на турниру у Истборну, и то захваљујући специјалној позивници организатора, и одмах је стигао до трофеја.

ЂОКОВИЋ - МОНФИС 2:0 (6:3, 6:4)!

Српски тенисер освојио је други пехар у 2017, након што је на старту године тријумфовао на турниру у Дохи.

Ђоковић је тако направио сјајну увертиру за Вимблдон, трећи гренд слем сезоне, који стартује у понедељак у Лондону.

Четврти тенисер света победом у финалу Истборна стигао је до 14. победе у каријери против Француза Гаела Монфиса, у исто толико мечева, али и прве на травнатој подлози.

Ђоковићу је трофеј у Истобрну, на турниру из серије АТП 250, укупно 68. у каријери, а четврти на трави.

Ђоковић и Монфис, четврти и 16. играч света, оправдали су улоге највећих фаворита, јер су у играли у финалу турнира на којем су били постављени за првог и другог носиоца. Куриозитет је и да су обојица добили "вајлд" карте

И сет: 

Чинило се да ће Гаел Монфис сигурно отворити меч, пошто је повео са 30:0. Међутим, тада је уследила добра игра Новака, који добија четири поена заредом и тако прави први брејк на мечу, 1:0. 

У наредном гему Ђоковић је за два минута потврдио одузет сервис, 2:0. Француз није дозволио да му се исти сценаријо деси у трећем гему, па је без већих проблема добио први гем на овом мечу. 

У другом сервис гему српског тенисера Монфис је показао 'зубе' и агресивном игром успео да дође до 40:40. Међутим, тада је Новак добрим сервисима успео да се извуче из незгодне позиције и добио гем, 3:1. 

Наставила се велика борба у првом сету, Монфис је имао две узастопне гем лопте, Новак је поново успео да дође до изједначења, али је на крају ипак Француз смањио на 3:2. 

У наредном гему Србин је лако дошао до 4:2, а онда је уследио прави притисак у седмом сервис гему. 

Монфис је сервирао, Ђоковић имао три брејк лопте, међутим одличним сервисима Француз се извукао и добио гем, 4:3. 

Поново српски играч није дао никакву шансу Монфису на његов серви, па је лако дошао до предности од 5:3 и гема од освајања првог сета. 

Оно што није успео у седмом гему, Ђоковић јесте у деветом. Француз је грешио, а Новак играо одлично што је резултирало вођством од 1:0 у сетовима, 6:3.

ИИ сет

На старту другог сета четврти играч света сусретао се са две брејк лопте, али је добрим сервисом и игром са основне линије успео да их спаси. Монфис показује да Новак неће моћи тако лако и други сет да добије.

У наредном гему Монфис је препустио само један поен Новаку и изједначио на 1:1.

Француз је поново показао какве разорне ударце има и тиме запретио Новако, 0:30. Ипак, срећа је овога пута била на страни Ђоковића којег је при резултата 15:30, мрежа погурала да добије поен.

После тога Монфис се само насмејао, а Новак пришао, поздравио се и извинио – заиста сјајан потез обојице играча.

До краја гема Новак је добио два поена и тако повео са 2:1.

Француз је у свом другом сервис гему поново био убедљив, препустивши Србину само један поен, 2:2.

Уследили су поновни проблеми за Ђоковића на свој сервис гем. Србин је спасао трећу брејк лопту у овом сету, али је на крају ипак успео да добије сервис гем.

Монфис је наставио да одличном игром, али је и Новак показао знаке боље игре па је сада без проблема добио шести гем трећег сета, 4:3.

Припретио је Новак у наредном гему (30:30), међутим Француз је одличним сервисима успео да освоји гем и изједначи на 4:4.

Ђоковић је сигурном игром дошао до гема од титуле, а велики притисак пао је на леђа Француза, који није успео да се избори са њим. Добром игром са основне линије и уз помоћ доста грешака Монфиса, Новак је успео да дође до титуле, 6:4!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар