Атлетико чува "златну копачку" ЕП-а!

Мадридски Атлетико је продужио нови уговор Саулу Њигесу одмах по повратку Шпаније са Европског првенства за играче до 21 године.  Саул Њигез потписао на девет година! Атлетико не мора да брине, а може веома добро да заради, јер је откупна клаузула скочила за петину.

Фудбал 03.07.2017 | 12:00
Атлетико чува "златну копачку" ЕП-а!
Саул је на првенству био најбољи стрелац са пет голова, а "Јорганџије" су га новим уговором обавезале на пуних девет година.

Дијего Симеоне је до сада имао изузетан "њух" за добре играче што му је помогло да одведе Атлетико и до финала Лиге шампиона.

"Веома сам срећан јер смо ми у Атлетику породица и нема бољег места где бих могао да будем", рекао је Саул за клупски сајт. Он од 2010. године игра у систему Атлетика, с тим што је једну сезону провео на позајмици у Рајо Ваљекану, а три године у "Б" тиму "Јорганџија".

"Увек ћу се максимално трудити да максимално играма на терену узвратим за поверење које ми је клуб указао. Желим да захвалим свим својим саиграчима за помоћ коју ми сваког дана пружају да бих постао играч какав сам сада", каже Њигес.

Он је са репрезентацијом Шпаније поражен са 1:0 у финалу Европског првенства за младе, а следеће сезоне ће са тимом Саул Њигес поново покушати да се домогне макар полуфинала Лиге шампиона у коме је Атлетико у двомечу изгубио од Реал Мадрида.

Не могу да доводе новајлије, могу да потписују оне који су им на располагању. Три седмице пошто је прва звезда тима Антоан Гризман продужио уговор са Атлетиком до 2021, на нову верност Мадриђанима обавезао се и Саул Њигез.

Оно што је посебно занимљиво је чињеница да централни везиста није оверио сарадњу на додатних годину или две, како то обично чине фудбалери ирачи у оваквим приликама, већ на читавих девет година. Јутро после завршетка Првенства Европе младих репрезентација, где је освојио признање за најбољег стрелца турнира у Пољској (пет голова), Њигез је ставио потпис на уговор којим се обавезао да на новом стадиону Вана Метропилитано остане до 30. јуна 2026.

Његов претходни уговор, обновљен прошлог маја, био је орочен до лета 2021. Тад је излазна клаузула повећана са 45.000.000 на 80.000.000 евра. Званичне потврде Атлетика овога пута нема, мада медији у Шпанији претпостављају да је менаџер Жорж Мендешсвог клијента „закључао“ откупном ценом од равно 100.000.000 евра.

Нема сумње да је Атлетико добио играча за наредну деценију, око кога ће тренер Дијего Симеоне формирати тим.

„Веома сам срећан. Атлетико је моја породица и у овом тренутку за мене нема бољег места од овога. Као и досад, трудићу се да радом на терену и оправдам поверење челника. Желим овом приликом да захвалим саиграчима и људима из стручног штаба на свакодневној бризи, јер су ми помогли да постанем бољи играч него што сам био“, изјавио је после завршеног посла Саул Њигез.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар