Данас свјежије и облачно вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује мало свјежије и претежно облачно вријеме са кишом, локалним пљусковима и грмљавином, док ће поподне доћи до смањења облачности уз сунчане интервале.

Босна и Херцеговина 01.07.2017 | 08:53
Данас свјежије и облачно вријеме
Јутро ће бити претежно облачно уз мјестимичну кишу, понегдје су могући и пљускови са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана доћи ће до престанка кише и постепеног разведравања уз доста сунчаних интервала у већини крајева осим истока, гдје ће још понегдје бити пљускова.

Вјетар ће бити слаб, углавном западног и југозападног смијера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од 13 до 18 степени, на југу од 20 до 24, а највиша дневна од 26 до 32 степена Целзијусова.

Према прогнози метеоролога, у недјељу, 2. јула биће свјежије и пријатније вријеме без врућине. Ујутру и пријеподне суво и сунчаније, а од средине дана и поподне облачно и нестабилно уз повремену кишу и пљускове са грмљавином, чешћим на сјеверу и сјевероистоку гдје понегдје може бити и обилнијих падавина.

Јутарња температура од 10 до 15, на југу око 18, а највиша дневна од 23 до 27 на југу око 31 степен, у вишим предјелима од 18. У понедељак, 3. јула биће претежно облачно уз мјестимичну кишу.

Током дана умјерено и претежно облачно и углавном суво или само могућност за покоји пљусак на крајњем сјеверу и сјевероистоку, а на југу сунчаније. У ноћи разведравање. Јутарња температура од девет до 15, на југу до 20 степени Целзијусових. Највиша дневна од 21 до 26, на југу до 31 степен.

У уторак, 4. јула биће претежно сунчано уз малу или умјерену облачност и пријатно вријеме без врућине. Јутарња температура од девет до 15, на југу око 20, а највиша дневна температура од 23 до 28 на југу око 32, у вишим предјелима од 20 степени.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар