Рики Рубио у Јути!

Кошаркаш Минесота Тимбервулвса Рики Рубио после шест сезона у НБА одлази у Солт Лејк Сити у тим Јута Џеза, пише ЕСПН.

Кошарка 03.07.2017 | 09:30
Рики Рубио у Јути!
Јута је за Рубија преко Оклахоме уступила заштићеног топ 14 пика прве рунде наредног драфта, а Минесота је ослободила простор за плату бољем решењу на месту плејмејкера.

Рубио је пружао добре партије после Ол стар паузе са 16 поена и 10,5 асистенција по мечу. Кроз шестогодишњу каријеру у НБА је имао скоро дабл-дабл, 10,3 поена и 9,1 асистенција по мечу.

Једини проблем је што је Рубио у само три сезоне одиграо више од 70 утакмица за Вукове због различитих повреда, а има "тежак" уговор од 14,2 милиона долара у наредној сезони и 14,9 у последњој сезони у клубу (2018/2019).

Осим тога, шпанском плејмејкеру се замера лош шут, па није ретка појава да га противници на шуту остављају отвореног.

Минесота је већ трејдовала Криса Дана у Чикаго Булсе како би довела Џимија Батлера, па ће на месту плеја у екипи имати само Тајуса Џонса. Тржиште слободних агената обилује добрим плејмејкерима овог лета, па ће тим Немање Бјелице моћи да покуша да ангажује Кајла Лаурија, Петија Милса, Џефа Тига, Дерика Роуза или Џорџа Хила.

Управо је Хил пред овог лета хтео да уновчи добре игре ове сезоне упркос повреди, па са Јутом није продужио уговор да би се опробао на тржишту.

На списку плејмејкера је до одласка у Хјустон био и Крис Пол за кога се спекулисало да је разговарао и са Денвер Нагетсима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар