Ђоковић први пут у финалу Истборна!

И тек треће финале ове године! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Руса Данила Медведева у полуфиналу турнира у Истборну са 2-0 (6:4, 6:4).  Ради Новакова метла у Истборну - до финала без изгубљеног сета! Ђоковић савладао Руса Медведева и први пут ће играти финале у том британском граду.

Тенис 30.06.2017 | 18:15
Ђоковић први пут у финалу Истборна!
Доха - титула! Рим - пораз! Истборн - ???

Новак Ђоковић у суботу ће играти треће овогодишње финале, јер је данас у два сета победио руског ривала, Данила Медведева - 6:4, 6:4.

Иако није играо најбоље што може, Ноле је за сат и 23 минута игре без великих проблема изборио пласман у борбу за титулу, коју досад није освајао јер на овом турниру није учествовао.

Заправо, Србин је најбоље рангирани тенисер који учествује у Истборну још од 1999. године.

У складу с тим, и Новак ове наступе посматра као прилику за подизање форме за Вимблдон, који је три пута освајао, али и без обзира на "пирпремни карактер", нема дилеме да ће Новак у суботу играти најбоље што може да подигне још један трофеј.

Ривал у финалу биће му победник дуела Ришар Гаске - Гаел Монфис.

Српски играч још једном није био на највишем нивоу, али је успео да у кључним тренуцима буде бољи и са по брејком разлике у сваком сету прође у прво финале Истборна, а друго 2017. године после Дохе.

Временске прилике су у неколико наврата одлагале почетак меча који је био заказан за 14 часова. Термин је потом померен за пола сата касније. Играчи су након неколико померања изашли на терен у 16 и 30 и почели са загревањем.

Српски тенисер је до полуфинала стигао победама над Васеком Поспишилом и Доналдом Јангом, не изгубивши нити један сет. Са друге стране млади Рус се помучио у оба дуела пошто је прво савладао Робина Хасеа у три сета, а потом и Стива Џонсона.

То није сметало руском тенисеру да у меч са Ђоковићем уђе без превише респекта и намучи српског играча.

Ток меча:

Медведев је на старту меча кренуо агресивно, повео са 40:0, али је почео и да греши што је омогућило Ђоковићу да се врати у гем, а онда искористи брејк лопту и поведе. У сигурном сервис гему српски тенисер потврђује брејк за 2:0 после 6 минута игре.

Данил Медведев успева после осам минута игре да смањи преднос Ђоковића на 2:1 добрим форхенд винером пошто је ушао нешто дубље у терен и погодио добру дијагоналу.

Новак Ђоковић слабим форхендом по средини поклања противнику брејк, па Медведев после грешке српског играча изједначава на 2:2. Медведев наставља да игра агресивно и у наредном гему и јаким форхендима прави проблеме Ђоковићу.

После гема у којима није било дугих размена, Медведев долази до првог вођства у мечу 3:2.

После доброг отварања меча, Новак пада у игри, али успева да после брејка освоји гем на свој сервис директним поеном и изједначи на 3:3.

Оно што забрињава је чињеница да Медведев лако долази до гемова на свој сервис па после 25 минута долази до вођства 4:3.

Повео је Медведев и у осмом гему са 30:15, али онда добар сервис и реализација у форхенд страну Ђоковића одмах после сервиса, а потом и лепо изграђен и директан поен у исту страну српском играчу доносе предност.

Гем се потом одужио, а Медведев је агресивном игром дошао до неколико брејк лопти, помало неочекивано после два добра поена Ђоковића. Није их искористио, а српски играч је изједначио на 4:4.

Изванредна одбрана Новака, али и катастрофалан кикс Медведева који је смеч послао у мрежу доносе Ђоковићу брејк лопту коју користи захваљујући новој грешци противника, па Ђоковић после 40 минута игре сервира за први сет 5:4.

Први сет за Ђоковића после 42 минута игре! Два добра сервиса за која Рус није имао одговор, али и одличан пасинг шот агресивног противника доносе Ђоковићу предност у сетовима 1-0, 6:4.

Други сет

Већ на старту другог сета, Медведев покушава да одржи иницијативу и агресивност, али и греши из сервиса па Ђоковић први долази до брејка у наставку 1:0.

Имао је предност руски играч 30:15 на сервису Ђоковића, али српски играч успева да са три добра везана поена материјализује брејк и поведе са 2:0.

Медведев наставку покушава да комбинује ударце добрим дијагоналама, скраћивањем удараца и игром на мрежи. У трећем гему у коме је Медведев смањио предност на 2:1 виђено је неколико атрактивних потеза на мрежи из којих је као победник излазио Ђоковићев противник.

За разлику од првог сета када је после почетне предности 2:0, Медведев преокренуо, Ђоковић то у трећем гему другог сета није дозволио добрим бекхендом у небрањени део терена Руса, али и грешком коју је Медведев направио. Ђоковић је после тачно сат времена игре повео са 3:1.

Ђоковић почиње да игра нешто боље. Мада је Медведев успео да освоји гем на свој сервис и смањи на 3:2, у наредном гему српски играч погађа невероватан угао из бекхенда да би још једном потврдио брејк за 4:2 и пребацио притисак на младог Руса.

Медведев још једном успева да добрим сервисима диктира темпо у поенима и максимално их скраћује. Тако је урадио и у седмом гему у коме Новак није успевао да се одбрани од добрих сервиса што је остављало простора за иступање ка мрежи Данила Медведева. Он је то користио и изгубивши само један поен смањио на 4:3.

Српски играч наставио је да чува предност сигурним гемом за 5:3, а онда је Ђоковић у деветом гему на сервис Медведева имао и меч лопту, прву на мечу. Није је искористио, а Медведев је успео да са два узастопна поена заборави на то да је био близу пораза.

Иако је до краја успевао да сачува свој сервис, Медведев не успева да направи брејк, а Новак не сјајном игром успева да убележи нову победу, другу против руског играча. Коначан резултат меча 2-0, 6:4, 6:4.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар