Важни добри односи у региону

Предсједавајући Предсједништва БиХ током предсједничког панела обратио се учесницима скупа, захвалио Републици Хрватској на одличној организацији скупа и успјешном предсједавању у протеклој години, те је нагласио да је СЕЕЦП изузетно важна регионална организација, чији значај није довољно истицан.

Босна и Херцеговина 30.06.2017 | 18:05
Важни добри односи у региону
У наставку говора, Иванић је рекао да се управо вратио из Брисела, те да је веома задовољан утисцима које носи у вези с расположењем Европске уније према Босни и Херцеговини и другим земљама које имају аспирације ка чланству у ЕУ.

Истакао је да је неопходно да земље регије ураде свој дио посла, првенствено на поправљању међусобних односа.

- То је посебно важно за БиХ, јер добри односи у регији значе стабилност БиХ - рекао је предсједавајући.

У наставку обраћања, указао је на неколико позитивних ствари које су се десиле у БиХ у протеклом периоду, те је изразио наду да ће то резултирати статусом кандидата за чланство у ЕУ у што краћем року.

Предсједавајући ПБиХ се сагласио се да је за сигурност регије изузетно важна заједничка борба против екстремизма и насилног радикализма, те је изразио задовољство што се и у БиХ о тој теми говори отвореније него у претходном периоду.

На крају обраћања пожелио је много успјеха Републици Словенији у предсједавању идуће године.

На Саммиту у Дубровнику учествују предсједници земаља регије, Колинда Грабар Китаровић. Александар Вучић, Борут Пахор, Филип Вујановић, Гјорге Иванов, премијер Бугарске Бојко Борисов, замјеник премијера Турске Туğрул Тüркеş и други званичници земаља учесница Процеса, саопштено је из Предсједништва БиХ.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар