WБ: Џумхур на Олива

Најбољи бх. тенисер за противника у првом колу Вимблдона добио вршњака из Аргентине.

Тенис 30.06.2017 | 16:45
WБ: Џумхур на Олива
Дамир Џумхур у првом колу Вимблдона играће против Ренца Олива.

Аргентинац је тренутно 87. на АТП листи, а биће ово други дуел двојице тенисера рођених 1992. године.

Џумхур и Оливо састали су се једном на челенџеру у Доминиканској Републици када је Аргентинац при вођству бх. тенисера предао меч.

Уколико савлада Олива Џумхур ће имати тежак посао у другом колу пошто ће играти против бољег из дуела Иве Карловића и Аљажа Беденеа.

Бх. тенисер прије двије године испао је у првом колу, а прошле године направио је корак даље и стигао до другог кола. 

Џумхур је једини бх. тенисер на Вимблдону пошто су Алдин Шеткић и Мирза Башић елиминисани у првом колу квалификација.

Џумхур је у разговору за МОНДО истакао да је задовољан жријебом и да очекује да се прође прву препреку на трави Вимблдона.

"Искрено, ово је добар жријеб. Играм против играча којег доста добро знам, који је најбољи на земљи и који нема неке велике резултате на тврдој подлози. Мислим да није уопште играо турнире на трави, тако да је то с те стране јако добро“, истакао је Џумхур.

Уколико прође Олива играће против побједника дуела између Иве Карловића и Аљажа Беденеа.

"По мени биће то врло неизвјестан меч, иако Карловић важи за једног од бољих играча на трави. Међутим, Бедене у посљедње вријеме игра јако добро на свим подлогама",оцијенио је Џумхур.

Претпрошле године Џумхур је игроа прво коло Вимблдона, прошле године направио је корак даље и играо друго коло. Може ли ове године до највећег успјеха на Вимблдону?

"Могу бити задовољан овогодишњим жријебом. На оваквим турнирима важно је проћи прво коло, а онда покушати направити нешто више. Увијек у другом колу идете на носиоца, сви играчи који су постављени за носиоце су врхунски играчи и ко год да дође не може бити лаган противник. То друго коло вјероватно против Карловића јесте незгодно, али играо сам два пута против њега, два пута сам био близу побједе али нисам успио. Можда је најтеже њега добити на трави али ко зна како ће се одвијати турнир. Мени је важно да добро уђем у прво коло, да добијем Олива и да са неким растерећењем уђем у друго коло“, истакао је Џумхур.

Он се потом вратио на Олива, Аргентинца којег како истиче познаје још из јуниорских дана и с којим је играо али и тренирао.

"Играли смо прије двије године у Доминиканској републици финале једног челенџера на земљи и тада ми је он предао меч. Знам га добро,  још из јуниорских дана тако да се дуго времена познајемо, тренирамо јако често на турнирима, па је и то плус за мене. Знам колико може да одигра, сигуран сам да је на трави доста лошији него на земљи, а опет ја сам прошле године играо доста добро на трави, имао сам двије одличне побједе и мислим да могу да се надам побједи на том мечу“.

Џумхур са много самопоуздања дочекује трећи гренд слем сезоне, иако ће ово бити његов први турнир на травнатој подлози ове сезоне.

"Одличан је осјећај доћи на Вимблдон. Искрен да будем ја сам јуче први пут играо на трави ове сезоне, али сам се добро осјећао, једва сам чекао да дођем на траву, јер волим ту игру гдје је потребно пуно  осјећаја. Без обзира што нисам велики сервер користим неке друге ствари попут брзине која је јако битна за травнату подлогу. Прошле године показао сам да могу да играм добро ан травни, побиједио сам Кудлу који је прије двије године играо четврто коло на Вимблдону, као и истомина који је бранио титулу у Нотингему. Мислим да сам показао да играм добро на трави. Нажалост нисам имао прилику да играм припремне турнире на трави због челенџера који сам освојио прошле седмице, али је на крају све добро испало, узео сам потребне бодове и растерећено долазим на Вимблдон, једва чекам свој први меч“, истакао је Џумхур на крају разговора за МОНДО.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар