Униформе МУП-а шију у Албанији?

Униформе за припаднике МУП РС шиће се у Албанији, уколико прође тендер који је ова институција расписала за њихову набавку.

Република Српска 30.06.2017 | 12:35
Униформе МУП-а шију у Албанији?
Тендер је расписан на начин да се у потпуности фаворизује фирма “КМ траде” из Високог, а да текстилци из РС немају никакве шансе да на њему прођу и добију посао.

“КМ траде” је већ сарађивао са МУП-ом РС у пословима набавке оружја (преко 3 милиона КМ), а општепознато је да је управо та фирма фаворит Драгана Лукача, министра унутрашњих послова РС.

Интензивна сарадња “КМ траде” и МУП РС почиње доласком Лукача на чело ове институције. Иза фирме у Високом стоје одлични Лукачеви пријатељи.

Зато су спецификације тендера за набавку нових униформи направљене тако да искључиво одговарају фирми из Високог, која, пак, погоне за шивење има у Албанији.

Уколико тендер прође, МУП РС ће “КМ траде” исплатити цца седам милиона КМ, од чега ће добар дио новца завршити у Албанији.

Текстилци из РС и представници Привредне коморе тражили су раније састанак са Лукачем, тврдећи да је тендер намјештен.

Тендер за набавку униформи отворен је до 04. јула, а из Привредне коморе тражили су поништење тендера и једнаку шансу за фирме из Републике Српске.

Није им, досад, дата никаква шанса, иако је сваки посао за домаће произвођаче веома битан.

Лукач је арогантно одбио домаће текстилце, карактеришући их “локалним кројачима”, што је била свјесна увреда, иако овдашње фирме раде послове и за купце из иностранства.

“Вриједност тендера износи 6.250.000 КМ, а готово цијела набавка, од 5.850.000 КМ, садржана је у једном лоту, гдје се истовремено налазе различити дијелови одјеће и обућа. Тиме је онемогућено учешће домаћих предузећа, с обзиром на то да ниједна наша компанија не може појединачно да учествује у оваквој набавци јер је ријеч о великим количинама и различитим врстама одјевних предмета”, саопштено је половином јуна из Удружења текстилаца.

Они су тражили да се тендер “разбије” на неколико лотова чиме би се омогућило учешће домаћих привредних друштава, а фирме из РС би, у том случају, могле да, како текстилци тврде, “реализују најмање 50 посто вриједности цијеле набавке”.

Текстилци су се обратили и Милораду Додику којег су обавијестили да су спремни предузети и радикалније мјере уколико им се не омогући да равноправно учествују у овом милионском послу.

Наставиће се...

слободанвасковиц.блогспот.ба

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

Никола

30.06.2017 10:53

Нити вецих издајника нити плављих српских груди!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

30.06.2017 11:28

МИНИСТРЕ ПОДНЕСИ ОСТАВКУ, ВРИЈЕМЕ ЈЕ!

Name

075

30.06.2017 11:43

Нисте ми јасни, то је тржишна економија! Нпр. данас у Тузли на пијаци, код Мире Српкиње од Лопара купују сви а Бошњакиње и покоја Хрватица гледају, код Мире је најбоља и најјефтнија роба! Мислим реалан одговор сам дао!

Name

ре

30.06.2017 13:20

Знате ли ви људи шта је тендер.? БиХ је јединствено тржиште и на било који тендер се може пријавити било која фирма, онај ко даје најбоље за најмање пара добија посао. То што некој фирми из Високог дио асортимана се ради у Албанији нема никакве везе ни са чим.

Name

униформа

30.06.2017 20:43

Незнам засто прасина тај "КМ трајде" је реноме у области опреме и орузија па преко њега се снадбјевасју и неке полиције ЕУ. Неце ваљда полиција у униформи од цераде.

Name

ЕЕ

01.07.2017 15:16

За сваку осуду!

Name

Полицајац

30.06.2017 10:54

У цему је проблем? Просле униформе су радјене у РС у па се распале и крој катастрофалан. Све се мора произвести у једном цугу да би имало исти вијек трајања. А не прво добијес панталоне па јакну па некад за годину цизме итд. Не прицајте глупости, КМ Траде је озбиљна фирма за разлику од многих других. Наси би да узму паре а униформа каква буде. Само су паре битне у овом свему а квалитет у другом плану. Садасње униформе су катастрофа кад се упореде са униформама полицајаца у региону или цак у Федерацији. Министар није глуп. И нецете их ви носити него ми!!!Подрска Лукацу и Министре не слусај никог!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

30.06.2017 11:03

Свака цаст на коментару!

Name

хаха

30.06.2017 11:04

Па бас зато сто су исте у федерацији ја бих прије крпу носио на себи ал да је српска. албанска озбиљна фирма јер срби остављају паре у њој, купити у србији одјела као у србијанске полиције ил јос боље руска маскирна. свакако су вам ова исто ко ватрогасци у њима. на нормална полицајца не лиците. кад излетите испод пута да ме зауставите све контам позар недје дал ста ил не стат ватрогасцу

Name

Толе

30.06.2017 11:05

Ти доље названи ПОлицајац не знаш да сваки тендер иде на захтјев МУП-а у којем се поставља врста и квалитет материјала на њихов захтјев дакле МУП-а, нико не шије униформе произвољно, проблем је што у МУП-у постоје разни људи од утицаја који намјештају својим фирмама од колега тендере па ту онда прође смеће, то знам из искуства јер на толико тендера сам учествовао и било ме је срамота шта пролази а онда иду коверте са кешом као награда... тако је свагдје ,,, дада је министар зинуо на мало већу коверту да ријећи своју генерацију насљедника сигурно, када бих све испричао стотину људи би било у ћорци али у некој другој држави не у овој бандитској.....

Name

ДЕГОТХИА

30.06.2017 11:28

ПОЛИЦАЈАЦ, А НА ОСНОВУ ЧЕГА ТВРДИШ ДА МИНИСТАР НИЈЕ ГЛУП. ДА Л СИ МУ ЛИЧНО МЈЕРИО ИQ..? ИЛИ ТИ ТО ОНАКО ЛУПАШ, КАО СВАКИ ПОЛИЦАЈАЦ !!!

Name

ре полсајцу

30.06.2017 11:38

У чему је проблем. Проблем је у томе што ви нисте ни заслужили боље униформе. Када би остали без униформи могли би и у фармерицама, није проблем. Ви се не би одрекли само таблице стоп и прекршајног налога. То су најбитнија средства за рад. И не увлачи се Лукачу.

Name

борац

30.06.2017 11:50

У праву си доста је празног патриотизма ајмо на дјела.

Name

Браво

30.06.2017 14:54

Све тацно рецено!

Name

строго рационално

02.07.2017 15:22

У праву сте, министар није глуп, а Албанија је позната по новим модним трендовима (цак и сире од РС, наиме у Србији, ха, ха..)

Name

ОО7

30.06.2017 10:55

Замислите да Република Српска сије албнској полицији унифореме. Ја мислим да бих хбиле заказена у року од 24

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

30.06.2017 16:07

Ти сто си под именом ХАХА сто прије на лијецење Па знас ти јадо колико је робе увезено из иностранства па купујемо,а није српско.Јаднице јадни треба гледати у будуцност и отварати границе за сарадњу,а не врацати се у прослост и зивјети у тору,вјецито са неком мрзњом према другим,па зато нас сви избјегавају у сироком луку.Ја познајем власника те фирме из Високог и гарантујем да је бољи цовијек и власник од сездесет посто насих љиди,па да су Срби сто пута,свака ти цаст Лукацу,сто се тице овог потеза.

Name

Ре зоки

03.07.2017 08:49

Да хоце да се зарати да те приупитам и теби слицне пар ствари.

Name

Толе

30.06.2017 11:00

Ја сам својевремено радио тендере за МУП РС и знам да је сваки посао био плаћен наградом у коверти, тако су се добијали тендери а тако је и данас

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИЦИОНАР

30.06.2017 11:02

ВРАТИ ТИ ЛУКАЧУ ПРВО ШТО ДУГУЈЕШ ПОЛИЦИЈИ И ЗА ШТО ЈЕ ТУЖЕН МУП А ОНДА МАЛО КОРИГУЈ КОФИЦИЈЕНТЕ ДА ПЛАТЕ НИСУ НЕКОЛИКО ПУТА ВЕЋЕ КОД ТВОЈИХ ОФИЦИРА СА КУПЉЕНИМ ДИПЛОМАМА. МУП РС ИМА ВИШЕ ГЕНЕРАЛА НЕГО МУП СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ ЗАЈЕДНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

30.06.2017 11:19

Из Албаније довозе парадајиз,а брзо ће и лубенице.

Name

Рс

30.06.2017 11:14

Ви коментатори увијек инзистирате на правди и квалитету али и када се то уради вама не одговара БиХ је једна дрзава и док то не сконтате паст цете траву са истим овцама као и ви тј босњама и хорватима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

30.06.2017 11:31

НИСТА НИЈЕ СПОРНО СТО ЦЕ УНИФОРМЕ СИТИ БИВСИ ТКТ ВИСОКО, САМО НЕКА ТО БУДЕ УНИФОРМА,А ХОЦЕ ВИСОКО ЈЕ ВЈЕКОВНИ ПОСЛОВНИ ТРГОВАЦКИ ГРАД. ПА НЕБИ ВАЉДА ДАЛИ УГОВОР ВУЦЕТИЦУ И ФАБРИЦИ,,НИКОЛА ТЕСЛА,, БИЛЕЦА

Name

српска република

30.06.2017 11:49

Ма није спорно нека сије ко хоце ако це бити добре и ако це РС проци финансијски боље. спорно је сто је тендер унапријед договорен и направљен да погодује само једнима.

Name

Тачи

30.06.2017 14:03

Рече птедједник економија и инустрија је у РС у у порасту.И да је она бољи и стабилнији дио из овог потез видимо да кад је СНСД еов интерес приватни у питању и лова онда ни српство ни патриотизам нема мјеста.

Name

055

30.06.2017 11:18

Шта мудрујете и гледате колико ће се ко "уградити" дајте да униформе шије онај ко је шио и прије рата,добре и квалитетне.Обуците ту полицију да личи на нешто а не кад их видим морам да погађам дали је у питању,комуналац,путар,зидар и слично.Полиција то заслужује,вратите јој достојанство,први су стали у одбрану и стварање РС,па теконда остали.И дан данас прогоњена као звјер од стране разних тужилаштава и судова,усамљена без помоћи елементарне правне заштите.Данас је понижена,омаловажена,исполитизована другим ријечима измасакрирана.Почетак краја МУП-а РС почео је доласком Средоја Новића за министра крајем деведесетих година а затим се редају гори од горег,нпр један позорник доводи се за директора полиције као што је био Радомир Његуш и слично,а све под диригентском палицом Средоја Новића,Славице Крстовић,касније Синише Карана и друге клике,који су перфидно инсталирани у све институције од предсједника па даље.Господине Лукач лично те познајемо из ратних дана,јер и ја сам руководио са са елитним и честитим припадницима МУП-а РС,све док поменута дружина у сарадњи са међународном заједницом није задала смртоносни ударац МУП-у РС.Господине министре отвори очи,био си честит борац а они такве не воле.Не дозволите да се полиција жали да немају основно за рад,униформе,гориво,папир и сл. јер у далеко сложенијим условима ратним и поратним,обезбјеђивали смо им то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

30.06.2017 11:23

Треба вама ставити забрану рада у Федерацији да се то мало расцисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рокококо

30.06.2017 11:33

Добро је да се не шију на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

30.06.2017 12:00

Шију се и у Горажду и у Тузли,тако вара купце ,а и бренд ,лијепеци 5.11....

Name

Кока

02.07.2017 17:13

"КТ"Високо једини има лиценцу 5- 11 и зато сви купују код њих,мислим да је и Хрватска војска купила дијелове униформе,полиција у Брцко такодје је купила униформе у Високом 5.11.

Name

борац

30.06.2017 11:49

Ако су србима непозељне Албанске униформе нека их сасију из патриотизма и без накнаде не срби смо да би дрецали на друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глув

30.06.2017 12:10

Има Лопаре да сивење Фирма знам пола узимас новац купис добре ауто јос бољи јадан народ какви ситуација незнам ста вам казе ово опасно

Name

РЕ ГЛУВ

30.06.2017 12:26

Ајде молим те преведи ово што си тако лијепо срочио...литерарна егзибиција!

Name

ре ре глув

30.06.2017 12:42

Написао је цовјек да је глувонијем. Ваљда.

Name

модрицанин

30.06.2017 12:38

Могу Албанци са униформама послат И главни извозни производ,истина илегалан алл врло уносан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЕ Ре Глув

30.06.2017 13:23

Ала брате, ако је глув у реду, али он незна ни два слова саставити. Да ли зна процитати сто је написао?

Name

МладаБосна

30.06.2017 12:59

Зивјела Полиција Насе Републике Српске! Наравно да злонамјерним смета све сто је у интересу РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

30.06.2017 13:26

Модрицанин свака част, витамински путеви иду из Албаније треба их легализовти.Спедитери из свих земаља могу доводити робу у Албанија. али немају право на повратну туру.Само албански спедитери могу вршити извоз робе из Албаније.

Name

Специјqлци

30.06.2017 13:26

Све срби и патриоте који ојадише свој народ.Па има ли ико мозга да каже униформа ће се шити у Републици Српској.Младост уништили Новотекс ало људи имате ли савјести и образа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

30.06.2017 13:32

И сто бих ја био за отцепљење Републике Српске кад нам они сију унифоме ? хах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадац

30.06.2017 14:06

Боли ме уво за униформама. Нама треба боља, професионалнија и некорумпирана мурија. Али - авај. Ништа од тога. Сви би у саобраћајце и да на лицу мјеста суде, тужују, уредују и наплаћују. Само бандера позиција и каква раскрсница. И по могућности да прекршиоци саобраћаја дођу и сами се пријаве. На све стране криминалци корупционаши и међу њима. Али дзаба они би само у саобраћај. Пола свјета обиђете а полицајца не видите а у Бања луци од Класница до центра 5 муријских патрола и 5 заустављања. Само код Срба мурија стагнира. 19. вијек. Приучени, припрости, нерепрезентативни, не поштују прописе на којима инсистирају. То је српски полицајац. Јадац. А одијело, неко рече, не чини човјека. Само Михајлицу на чело полиције. Тај би увео ред и вратио достојанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунто

30.06.2017 15:02

Треба полицајца обуци и платити,ове курсисте пензионисати и избацити,сколоване запослити,ал не ове са приватних факултета,да то лици на полицију,ово сто сад имамо на ниста не лици,искацу иза бандера и отимају од народа-срамота.

Name

Леонардо

30.06.2017 16:37

Види се да немаш појма, прошла су та времена, данас у саобраћајце неће нико, јер их је никад мање, а посла никад више. То сви у МУП- у знају да се једино они за разлику од осталих служби убише од посла.Нема ти веће казне него радити на увиђајима саобраћајних незгода у Б.Луци или Приједору за биједни коефицијент 8,00, док многи други у полицији РС за исту или већу плате не раде ништа и боље им је на послу него код куће.

Name

Ре:Леонардо

30.06.2017 17:57

Ћути јадниче као да су само на увидјајима. Паркирају се у засједи испод БЛ трзнице свако веце послије 19:00 и цекају зртве. Испаде да саобрацајци раде само увидјаје.

Name

Леонардо

01.07.2017 08:52

Ја ти причам о онима који раде само увиђаје, а ти који по теби чекају "жртве", ти врше контролу "жртви", као што свугдје ради полиција. Ништа лакше него не бити "жртва", имај положен испит, буди регистрован и тријезан, вежи појас и упали свјетла и не може ти нико ништа, а они који тако мало ствари неће да испоштују и треба им дати налог и уплатницу и путуј у банку.

Name

xxл

30.06.2017 14:28

ГДЈЕ ЈЕ САД ВАС ЦЛАН СНСД-А И КОНЗУЛ ПАМЕТНИ....МАРИНКО УМИЦЕВИЦ-БЕМА...НЕК ВАМ ОН СИЈЕ УНИФОРМЕ....МОГУ ТО ЊЕГОВЕ МАСИНЕ. А И ЉУДСТВО....ТЈ .РОБСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еx цоп

30.06.2017 15:03

Добили су наси снајдери просли пут 9 милона за униформе које су требале бити по угледу и стандарду енглеских сасисе нам ова одијелца ко у комунистицких портира или титових пионира која се распадосе за годину дана, нека се сију у федерацији или албанији само да имамо ста обуци... не треба дати опет овим насима да се уплусавају преко насих ледја а нама да сасију ову мијурију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фројд

30.06.2017 15:06

Оцигледно су и албанци озбиљнија фирма од ових насих сто насим полицајцима просли пут сасисе комбинезонцице ко у ватрогасаца ал наплатисе ко да су ФОКЕ. 99% полицајаца су огорцени садасњим униформама и сви знају како су требале испасти и ко их је сијо НАСИ па нас преварисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

30.06.2017 15:08

Ста би то наси квази произвољаци снајдери опет да сасију сукњице умјесто униформи и да за то узму милионе не треба вам дати висе ниста да радите ми вам платимо кавијар а ви нам продате курузу и наплатите е немозе висе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

муп

30.06.2017 15:10

Насим не треба дати висе ниста да сију све барга преваранти и лопови а узесе милионе униформе од најлона све распар ни од каквог договореног стандарда ни ријеци узас нека сије пакистан само нек буду ста се трази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сингер

30.06.2017 15:16

Зена ми је радила за фирму која је сила просле униформе за МУП РС за плату од 400 КМ материје најлосији крој казе нису знали направити, дуро конца нису имали патентне затвараце нису набавили него усивали руцно дугмад умјесто канваса обицно не третирано платно униформе руцно бојене ал цијена по комаду преко 1000 км само једна косула 140 км и то умјесто свила-памук цисти полиестер ...И сад се опет зале оце опет да опљацкају ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

30.06.2017 15:21

А јој нама. Јадна нам мајка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wwq

30.06.2017 22:06

Слушам јутарње програме и о служи на путевима каже се гдје је рударска контрола Ратари су уочљиви на пуној комуникацији, а у РС некакву апаратуру маскирате по путевима, ови полицајци цуцец у разним законима.Па нисмо ми мајмуни,свака част прекршиоца казните дебело.А овим потезом правите још веће несреће, јер дојаве учесницима на комуникацији јављају неким шумама и дупла грешка користе мобилни телефон у вожњи

Name

Дартх Инвадер

30.06.2017 15:27

Гдје је ННН да све ово аминује?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ

01.07.2017 12:20

А ТЕК СТО ЦЕ ДОБИТИ НОВА ВОЗИЛА МАРКЕ ФОРД И ТО ИЗ ФИРМЕ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ КАО И ПРОСЛИ ПУТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

02.07.2017 15:26

Сасвим је у реду да Срби преузму ислам, наиме тако се могу боље организовати.

Name

Мајка Нови Град

03.07.2017 05:35

Министре јели имас и мало памети ? Посао дајес Албанцима , питам се дали си нормалан цовјек ? Ми смо имали најбоље текстилце на Балкану . Тај тендер ти несмије проци ... Знамо ми све о твојим мутним радњама и како си досао на мјесто министра . Цека те цорка као и твог сефа .

ОДГОВОРИТЕ