Додика упутити на љекарски преглед

Посљедњих дана предсједник Српске даје изјаве какве буде озбиљне сумње у његово поимање времена и простора, или у његову здраворазумску спознају. На суђењу против Младена Босића је кориштен налаз вјештака психијатријске струке у ком недвосмислено стоји да је здравље предсједника нарушено и само је питање: до које мјере? Болује ли предсједник од „ратног посттрауматског стреса“?

Република Српска 30.06.2017 | 12:16
Додика упутити на љекарски преглед
Свјестан сам да Милорад Додик тренутно тетура своје посљедње политичке кораке, да је на крају политичке каријере, да страхује од судског прогона, губитка (нагомилане!) имовине... Писао сам о томе како се по њега рефлектовало продужење америчких санкција. Нису то ствари какве човјек може поднијети без озбиљних посљедица на психолошкој бази.



Истовремено, баш као и најшира јавност ових дана пратим међусобна препуцавања предсједника Додика и министра Мектића. У том смислу доиста сам забринут за предсједниково здравље, а примарно на бази његових изјава какве буде озбиљне сумње.

На страну што Додик некаква два стана у Београду продаје задњих двије деценије. Кад год се постави питање поријекла његове имовине он потегне продају ДВА СТАНА. Ипак, то можемо подвести под здраворазумске манипулације у домену финансијских шпекулација.

Са друге стране, како објаснити предсједникове тврдње да је имао ратни распоред на аеродрому Маховљани, који је, као што је општепознато, бомбардован од НАТО авијације? По његовом јавно објелодањеном свједочењу предсједник је као поручник на самом почетку рата провео неких три мјесеца на аеродрому Маховљани, док је спорно бомбардовање догодило се двије-три године касније.



Дакле, о чему то Милорад Додик говори? Какве везе има његов ратни распоред са почетка рата, прије неголи се уопште и запуцало, са бомбардовањем до ког је дошло годинама касније?

Неспорна је чињеница да је наш „храбри“ предсједник вријеме бомбардовања провео у Београду, гдје му се и породица налазила. Па зар смо заборавили са каквом „муком“ је супругу наговорио да се из Београда врати у Бањалуку давне 1998. године, кад је већ постао предсједник владе?

Добро је знано гдје су се он и његова породица налазили у вријеме НАТО бомбардовања, па је нејасно шта он данас покушава рећи. Да ли је то покушај манипулације или посљедица психолошког поремећаја у домену временске орјентације?

У даљем ваља проанализирати тај фамозни орден који је Караџић додијелио Додику за „ратне заслуге“. Општепознато је да је Караџић својевремено свим посланицима „првог сазива“ парламента Републике Српске додијелио ордење. У том смислу је из чисте куртоазије додијелио орден и једином „опозиционару“ тог сазива парламента - Милораду Додику.



То знају сви актери тих догађања и просто ме чуди да о томе ћуте. У ствари не чуди ме толико кад погледам како се понашају чланови асоцијације „Ствараоци Републике Српске“, са Момчилом Крајишником на челу. Та група интересанџија је „заборавила“ да Додик никада није био политички актер важан за судбину Српске, а сви знамо и зашто.

Додик им годинама обећава „масна примања“ уколико ћуте о томе да га је Караџић одликовао како на Западу не би помислили да он изолује њихове пулене. Или, да Милошевић не би помислио како Караџић дискредитује његовог „Тројанца“, а све у зависности од Додикових тренутних интереса.

Иначе, што се тиче Додиковог „битисања“ у том фамозном ратном парламенту ваља се присјетити чињенице да је до тог „сазива“ дошло тако што су посланици српске националности напустили парламент пријератне Републике БиХ.

Додик се у предратном парламенту нашао као кадар Анте Марковића, а право питање је: како се обрео у новоформираном српском парламенту? По мом убјеђењу, иако је био распоређен далеко од билокаквих ратних дејстава (аеродром) Додику се није милило „гинути“ за Републику Српску, па је ипак одлучио се за лагодну и сигурну посланичку фотељу. Њему је мандат само служио као сигурна „одступница“ од мобилизације и ништа више!

Међутим, криминалистика познаје феномен „фингирање сјећања“, па је тако схватљиво да и Милорад Додик временом почиње вјеровати у хиљаду пута поновљене лажи поводом властитог учешћа у стварању Републике Српске? Само, кад вјерујете у сопствене лажи то је индикатор психолошког поремећаја. Ето, могуће је да и Додик „оболи“ од ратног посттрауматског стреса!



За крај морам подсјетити да је Милорад Додик у судском поступку против Младена Босића користио налазе вјештека психијатријске струке у каквима је утврђено да је због политичких прозивки дошло до нарушавања његовог менталног здравља. Вјеројатно се нешто слично догодило и у случају тужбе против Николе Дроњка.

Сад, ако свакодневне и нашем политичком дискурсу карактеристичне прозивке могу код предсједника произвести тешке психолошке поремећаје, а како онда тумачити његово понашање поводом актуелних догађаја???

Америчке санкције приморале су га на тешке политичке заокрете, па се тако све чешће бави идејом враћања на мјесто премијера. Умјесто да каријеру оконча као члан Предсједништва БиХ, како је то планирао.

Но, оно шта код њега повлачи паничан страх јесте могућност увођење санкција ЕУ, а шта је врло вјеројатно наредних мјесеци. То значи политички суноврат невиђених размјера! Па онда слиједи кривични прогон, па одузимање имовине...

Зна из Санадеровог случаја како то већ функционише. Такви страхови ван сваке сумње код предсједника производе хаотичне реакције, како предње поменух, па се доиста морамо запитати: да ли је вријеме да предсједника упуте на ванредни љекарски преглед?

бориславрадовановиц.блогспот.ба

Коментари / 66

Оставите коментар
Name

МУНГОС

30.06.2017 10:23

АФЕРИМ РАДОВАНОВИЋУ. ПЕРО ТИ СЕ ПОЗЛАТИЛО !

ОДГОВОРИТЕ
Name

обратити пазњу на другу фотографију

30.06.2017 11:13

Онај целави сто сједи десно од њега је десет пута гори и подмуклији. Ово му је цетврта странка по реду, а криминала за собом има на тоне. Е, управо и јесте проблем у таквима, јер без њих би Баја био само један обицни љевцански тракториста!

Name

перхан

30.06.2017 11:35

Јел то онај командир миле ронхил..трауме из рата.

Name

ДЕГОТХИА

30.06.2017 11:45

ТАЧНО ЈЕ ДА ЈЕ ДОДИК ЗАВРШИО ШРО ПЈЕСАДИЈЕ И ТАЧНО ЈЕ ДА СЕ КАО РЕЗЕРВНИ ОФИЦИР ПЈЕСАДИЈЕ, КРАТКО И ПРЕКО ВЕЗЕ УВАЛИО У ПОЗАДИНСКУ ЈЕДИНИЦУ ВАЗДУХОПЛОВСТВА, КОЈА ЈЕ БИЛА ЗАДУЖЕНА ЗА ФИЗИЧКО ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ АЕРОДРОМА У МАХОВЉАНИМА - ЗНАЧИ ДА ЈЕ ОН СПАВАО У СВОЈОЈ КУЋИ СВАКО ВЕЧЕ, А СА ЊИМ ЈЕ НА ИСТОМ АЕРОДРОМУ БИО И РАНКО ШКРБИЋ - ЊЕГОВ КОМШИЈА И ЈОШ ПОЛА ВИЂЕНИЈИХ ГАЗДА И КУЛАКА ИЗ ЛАКТАША. КАДА СУ СЕ ОВИ "БОРЦИ" РЈЕШИЛИ СВОЈЕ "ОПАСНЕ" ПРОБЛЕМЕ ОКО МОБИЛАЗАЦИЈЕ - ПОСЛИЈЕ ИХ НИКО НИГДЈЕ НИЈЕ ВИДИО - БАВИЛИ СЕ ЉУДИ ПРИВАТНИМ ПОСЛОВИМА !!! НОРМАЛНО ЈЕ ДА ЈЕ БИТИ ПОСЛАНИК У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РС У РАТУ (1992 -1996), БИО ВРЛО УНОСАН ПОСАО - ПОГОТОВО ЗА ЧОВЈЕКА КОЈИ ЈЕ ПОСТАО ПОСЛАНИК НА ГЛАСОВИМА И ПОЛИТИЧКОМ ПРОГРАМУ ХРВАТА АНТЕ МАРКОВИЋА. ДА ЛИ ЈЕ САДА СВЕ ЈАСНО.-

Name

Дијагноза

30.06.2017 12:02

Богданић је цисти минхаузенов синдром, лаже и када не говори....

Name

бајке

30.06.2017 13:45

Овакви текстови само позитивно промоцију Додика, сзп је на начин узалудних напада на Додика створио себи проблем.

Name

Леко

02.07.2017 17:05

Па морао је бити неко струцан и способан у Маховљанима да га одбрани од мудзахедина и устаса,колико је само командир Додик одбио напада на аеродром.

Name

попац

02.07.2017 17:41

То код додика је пмс што кажу да је последица претпљених ужаса рата,дуги боравак у рову и борба на првој црти бојишнице

Name

ШИФРА

30.06.2017 10:24

Биће да је твоја ШИФРА много ГОРА од Додикове?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха

30.06.2017 11:03

Ни не слутиш како си у праву: гоогле у руке па ћеш добити потврду.

Name

ннн

30.06.2017 11:15

Радовановић, који је бивши полицијски инспектор, а сада је запослен као државни службеник у ЦЈБ Приједор, након тог инцидента пребачен је на Одјел неуропсихијатрије приједорске Опште болнице, гдје је већ два пута лијечен.

Name

ЕЕ

30.06.2017 12:12

Боте, код нас све редом лудо и под сифром! Нама је јос и добро!

Name

попара

30.06.2017 14:42

Која је дијагноза за оне који су гласали за Додика?

Name

Андреа

30.06.2017 15:24

Радовановић стоји иза својег става страјком гладју, док ви папци продајете све сто имате за један добар масан сендвиц. У томе је разлика, ситница!

Name

ах

01.07.2017 11:18

Ах, па он исто зашива уста, можда одлучи да се самоспали или тако нешто... Хвала на питању ја не бих. При овој памети.

Name

дијаспора_А

01.07.2017 16:02

Хвала Богу да има јос људи са карактером. Нека их Бог цува!

Name

ал

01.07.2017 17:45

Како да ти кажем, карактер је једно а дијагноза нешто сасвим друго. Тхинк абоут ит.

Name

два стана

30.06.2017 10:25

Свака ријеч у овом тексту је на свом мјесту свака част аутору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

30.06.2017 11:07

Свака цаст за текст, све од ријеци до ријеци је гола истина. Додик је само лазов и манипулатор.

Name

ннн

30.06.2017 10:25

Предсједник Додик је спокојан док је народ уз њега! Задња истразивања говоре да он има 60 % подрску народа и да је далеко најпопуларнији политицар у Републици Српској! Писањем оваквих текстова наставља се оркестрирана хајка на Предсједника Додика и покусаји да га се смјени! Нема ниста од тога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таја

30.06.2017 10:47

ннн као да је папак Стевандиц па стално брани Додија додусе папку се то исплати добро га плаца

Name

пилот

30.06.2017 10:51

Ниси ти "ннн", ти си "снсд".Шта је теби дао па мораш овако да га браниш?Погледај око себе, ако се овако настави остат ће вас неколико у РС-у да једни другима захваљујете!?

Name

ЖУЋО

30.06.2017 10:57

РЕ, ННН, КАКВА ПОДРШКА НАРОДА, КАД БРОД КРЕНЕ ТОНУТИ, ПРВО ГА МИШЕВИ КАО ТИ НАПУШТАЈУ, А ТАКВИХ ЈЕ НАЈВИШЕ 20 ПОСТО. ЖИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ. БРОД СНСД-А И ЊЕГОВ КАПЕТАН ВЕЋ ЛАГАНО ТОНЕ

Name

Уживај још мало

30.06.2017 11:10

Па зато што је увалио тебе и сличне теби (вјероватно са ванредно завршеним занатом) у државне фирме. Не радите ништа, а плата редовна. Само се питам хоћете ли га ви, његови полтрончићи, наставити подржавати кад те исте плате престану да се исплаћују?! Када дође, оно што је у овим тренутку више него извјесно, БАНКРОТ.

Name

ннн

30.06.2017 11:11

Васе мастање нам не мозе ниста, СНСД је неприкосновен у Републици Српској а рекао бих да це бити странка са највисе гласова у цијелој БиХ.

Name

Ре ннн

30.06.2017 11:11

Док тих 60% прогледа неце остати камен на камену.

Name

Дијагноза

30.06.2017 11:53

Човјек је писао о психијатријском налазу, документу који је Твој Додик донио у Суд. Није помињао подршку и сл. Друго питање је зашто 60% "народа" подржава психички нестабилну личност.

Name

Ре ННН

30.06.2017 13:48

И овај ННН има психичких проблема,успио човјек да измашта 60%-тну подршку и да сам повјерује у то! Исто као и референдум 2018. Ха,ха,ха...

Name

Горан

30.06.2017 15:06

Што даље од бошњака.

Name

60%

30.06.2017 15:17

Најзалосније, сто су то исти они који истовремено страјкују на ЗРС, у Сумама, болницама, Домовима здравља... Мозда анкетна подрска произилази из резона да Додик нема ниста са политиком Владе РС?! или, сто је много вјероватније, да се само ради о групацији с функцијом мозга на "завидних" цца 60%?!

Name

лwрст

30.06.2017 15:25

Додик је политицки дрипац и водја папака РС-а.

Name

Зеки Пресс

02.07.2017 15:18

Није све ово истина, слазем се само са 113% реценог. Фактицки је и висе него смо оцекивали, али..

Name

кмкок

30.06.2017 10:29

Санадер је за Додика мала маца... Санадер је неколико година био на целу владе Хрватске а Додик се бавио криминалом и док је био у опозицији а поготово каде је досао на власт а то је преко деценију... Санадер се јос копрца посто је био доследан и они који су га поставили (американци) га дијелом јос увијек стите а Додик је изварао све и американце и Русе и Србе и веома је слицан по томе Милосевицу... а како це заврсити-видјецемо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЕ Ре ННН

30.06.2017 16:40

Браво РЕ! Добра констатација!

Name

Бл

30.06.2017 10:34

Браво Радовановицу на доброј анализи лика који нам је загорцао зивот. Када падне са власти тек цемо сазнати какав је био и колико нас је унистио уз подрску паметних полтрона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

30.06.2017 10:47

стватно,овде се незна ко је збуњен ,луд , нормакан:али народ је на...бо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

30.06.2017 10:50

Свако ко има налазе од специјалиста а стање му се погорсава треба појацати терапију према томе њему не треба никакав преглед само не прескакати терапију

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

30.06.2017 10:53

Па немојте тако, па предсједеник Додик је познат као рационалан политичар, који све ради за српски народ, па предсједник Додик је подигао ову земљу у небеса, па предсједник Додик це добро да промисли прије него нас обогати. А да умало заборавих, па предсједник Додик је заслузан сто је будзет стабилан, сто нико не страјкује, предсједник Додик.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

30.06.2017 10:58

Лазни ннн написао претходни коментар!

Name

ннн

30.06.2017 11:07

Ма ти си лажни ннн, нисам ја

Name

ннн

30.06.2017 15:29

Извињавам се, ја сам оригинал: Реформаска агенда футур ИИИ ускоро треба да сруси преостале банке тако да моземо да уведемо будуцу еуропску валуту: трампа ИИИ.

Name

30. 06 2017

30.06.2017 10:55

Свака ти је на мјесту. Браво за аутора!!! Нек се зна истина ко је лопов и гдје му је мјесто не на психијатрији него у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxпол

30.06.2017 10:57

Сигурно је био једно вријеме 1992.год.командир формације војна полиције.Заврсио је ШРОП у Билеци 100%.како је текло његово даљем ангажовање у НС РС Ордења посланици првог сазива су добили касније.На дан сахране генерала Славка Лисице, Миле није плански присуствовао сахрани, већ је отварао пут преко превоја Чемерно ово много говори.Станови,продаја, куповина његова ствар јер се сам управљао у кућну .Ми који сада пишемо смо искрени, али када почну да га оцењују они што их је створио,да би штитили себе.Господине МИЛЕ, није срамота бити болестан јер Ви сте много тога преко главе и живота за 20 година пребацили преко живота.Немој те схватати све људе непријатељима који не говоре што одговара Вашем уху.Никола СПИРИЦ има документа лекара од 1992.са тешким психичким обољење.Да ли Вам је то као близак сарадник икада показао консолидујте се, али са овом гарнитуром не можете никако.Кога нема без тога се може.Ви као политолог запитајте се шта то значи када народ ћути у оваквом времену ЛАЗУ ВАС ОНИ КОЈИМА НАЈВИСЕ ВЈЕРУЈЕТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па зар и Унац има дијагнозу

30.06.2017 11:10

Унац је кодно име Шпирићевог оца који је радио као доушник удбе.Документ објављен у јавности

Name

Xxпол

30.06.2017 10:57

Сигурно је био једно вијеме1992.год.командир формације војна полиције.Заврсио је ШРОП у Билеци 100%.како је текло његово даљем ангажовање у НС РС Ордења посланици првог сазива су добили касније.На дан сахране генерала Славка Лисице, Миле није плански присуствовао сахрани, већ је отварао пут преко превоја Чемерно ово много говори.Станови,продаја, куповина његова ствар јер се сам управљао у кућну .Ми који сада пишемо смо искрени, али када почну да га оцењују они што их је створио,да би штитили себе.Господине МИЛЕ, није срамота бити болестан јер Ви сте много тога преко главе и живота за 20 година пребацили преко живота.Немој те схватати све људе непријатељима који не говоре што одговара Вашем уху.Никола СПИРИЦ има документа лекара од 1992.са тешким психичким обољење.Да ли Вам је то као близак сарадник икада показао консолидујте се, али са овом гарнитуром не можете никако.Кога нема без тога се може.Ви као политолог запитајте се шта то значи када народ ћути у оваквом времену ЛАЗУ ВАС ОНИ КОЈИМА НАЈВИСЕ ВЈЕРУЈЕТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доцтор

30.06.2017 11:03

Дајте га на посматрање. Дајте га на детектор лажи. Дајте га пред 'саборце' с којима је ратовао као командир војне полиције. Дајте га пред конзументе Ронхилла. Дајте га пред крст и свијећу...Нигдје неће проћи. Џаба патријарх на слави и сви остали, џаба закашњела памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxпол

30.06.2017 11:16

Ја гарантујем животом и свим да је био припадник - командир војноплицијског састава у РВ и ПВО,а колико времена незнам јер нисам био на тим просторима

Name

Браво Докторе

30.06.2017 14:30

Само ко це га нстјерати на то?Он се подвргне психијатријском прегледу,само кад треба налаз за суд!!!!

Name

Ре xxпо

30.06.2017 14:47

Како гарантујеш кад ниси био на тим просторима. Рекла ти баба Љубица кад је брала љешнике?

Name

АНОНИМУС

30.06.2017 11:09

ДНО ДНА,НАМАЗАН ЈЕ СВИМ И СВАЦИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxпол

30.06.2017 18:06

Какви лешници и тетке, МИЛОРАД ДОДИК , рез.поруцник или капетан 1992.године био је припадник -старјешина у јединици војне полиције ВРС РВ и ПВО, и фино сам написао незнам колико времена па вам се то свиђало или не.

Name

раки

30.06.2017 11:22

Једино му Бакирова зена мозе издати потврду да је опицен сви други су под његовом цизмом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

30.06.2017 11:53

А он и Бакир су "два брата рођена"!

Name

ЖИКА Ж

30.06.2017 11:25

НЕМАМ КОМЕНТАРА? ЧОВЈЕЧЕ СВЕ СИ РЕКАО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

30.06.2017 11:39

Као што су Ирачани мјесец дана пред напад и ликвидацију Садама приказивали филм,, Валцер брани Сарајево ,, ови из културе нека председнику приказују,, ПРОФЕСИОНАЛАЦ,, јер ће тек тада схватити пријатеље.

Name

xxл

30.06.2017 13:04

ТВ-БН ЈЕДНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТВ.БРАВО И СВАКО ДОБРО У ДАЉЕМ РАДУ.ТЈ. РАДУ НА ИСТИНИ И РЕАЛНОСТИ..НАЈ БОЉИ СТЕ.ДРАГО МИ ЈЕ СТО ВАС ИМАМО КАО ТАКВЕ. САМО НАПРИЈЕД У РАЗОТКРИВАЊУ ЛАЗИ И ПРЕВАРА.СРДСЦАН ПОЗЗЗ.ВАС ВЈЕРНИ СЛУСАЛАЦ И ГЛЕДАОЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

30.06.2017 14:27

Зашто галамиш?

Name

Колективно Лудило

30.06.2017 13:43

Засто се цудите? Срби су не тако давно свргнули са власти сопственог Краља и изабрали Тита Хрвата(питање је ста и ко је био)да их води кроз зивот а данас видимо докле га је довео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxцп

30.06.2017 15:09

Хајмо мало прије Тита, Никола Палић је имао у Женеи комору у коју је одлагао дио хуманитарн помоци за своје потребе не страхујући је ли превише узео. ЖИВОЈИН МИСИЦ је умро као постанар, СТЕПО СТЕПАНОВИЦ преживљавао цијепајуциом дрва по Чачаку. Краљ са намјесницком владом побјеже у Енглеску. злато просу од манастира Острог преко Ћемовскога поља. Обори се авион у Грчкој са златом, а још вриједнијим благом погибе у њему историчар Владимир Ћоровић и изгорјсе записи непрпцијењиве вриједнији. Дође и доба Тита, ко је био и шта?Многи наглашава, али онај ко је знао праву истину о њему Тито га је одмах ликводорао,а то је Меустафа Голубиц из Стоца.Додик се среће са Путном па нека га пита гдје му је гроб.Руси су га преживели и сахранили у Русију. Тито влада до смрти, кокетирао између истока и запада, изградивао земљу. ништа није однио у гроб и оставио дијеци,а то доказ отварање каса и проналазак свега што је имао.Ови око њега крадуцкали су помало, али је и народ имао.ОБОЉЕЛОМ ЈЕ БИЛО НАЈТЕЗЕ ДА СЕ ОДЛУЦИ ГДЈЕ ЦЕ ДА СЕ ЛИЈЕЦИ.КО ЈЕ ХТЈЕО ДА СЕ СКОЛУЈЕ СИРОМ ОТВОРЕНА ВРАТА.

Name

ха ха

02.07.2017 09:14

Па кога је вама зао на крају? Тита или Краља? Да си пита не мозес сконтати.

Name

Хм

30.06.2017 16:22

И сад це га прогласити лудим И неце одговарати Ни за ста,тако то иде паметан је миле....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

30.06.2017 17:04

ДОК НЕМИ ДОДЈЕ ИЗ ГУЗИЦЕ У ГЛАВУ КАСНОЈЕ А НА НАСИМ ПРОСТОРИМА ЈЕ ТАКВИХ 90 ПОСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ 4 алл

01.07.2017 18:51

зао ми је постених нормалних разумних људи из Републике Српске сто немају довољно снаге и капацитета да ово говно,националисту, фасисту и лопова посаљу иза ресетака за сва времена,зар је половина људи у рс и даље толико затуцана да свој глас и даље даје оваквој стетоцини,људи морате прогледати док није касно! поздрав из фбих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубинка Сцхуттен

01.07.2017 21:22

Сацувај нас Бозе од оваквих постењацина,којима ни један Србин није добар да би био председник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцика

02.07.2017 14:22

Какви су то прегледи сваки треци дан, ако вец постоји налаз да је хија хуј.Па и у оделу ми лици ко да је у лудјацкој косуљи.

Name

yугословен

02.07.2017 15:45

НЕ НА ПСИХИЈАТРИЈУ НЕГО У ЗАТВОР РОБИЈУ ТО ЈЕ ЦАУСЕСКУ

ОДГОВОРИТЕ