Иванић и Кормак о стању у БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић разговарао је данас с амбасадорицом САД-а у БиХ Морин Кормак о актуелним политичким и безбједносним темама у Босни и Херцеговини и регији.

Босна и Херцеговина 29.06.2017 | 21:34
Иванић и Кормак о стању у БиХ
Заједнички је констатовано да је неопходно интензивирати сарадњу надлежних институција у борби против тероризма.

Иванић је изразио задовољство недавном посјетом делегације БиХ Бриселу, током које је, поред састанка са чланицама Сјеверноатлантског вијећа НАТО-а на нивоу сталних представника, одржан читав низ састанака с представницима институција Европске уније, као и са белгијским званичницима.

Саговорници су размијенили мишљења о изазовима везаним за провођење активности из реформске агенде.

Изражено је очекивање да се активности на припреми одговора на Упитник Европске комисије у наредном периоду максимално убрзају, уз адекватно учешће свих релевантних институција и поштовање уставних надлежности, како би се створиле претпоставке да се крајем ове или почетком сљедеће године ЕК изјасни о додјели статуса кандидата Босни и Херцеговини.

Такође, разговарано је и о изналажењу адекватног рјешења за измјене изборног закона БиХ, које би уважиле интересе конститутивних народа, те омогућиле имплементацију пресуде Суда за људска права по апелацији Сејдић-Финци, као и одржавање избора у граду Мостару, те рјешавање проблема попуњавања Клуба Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ннн

30.06.2017 06:32

Иваниц се тотално одродио од Српског народа!

ОДГОВОРИТЕ