Звезда: Браво Вулетићу, Суд вам је дао трофеј!

Божидар Церовић, заменик председника Црвене звезде, захвалио се потпредседнику Партизана Владимиру Вулетићу што је признао како је његов клуб узео трофеј 1986. године.

Фудбал 29.06.2017 | 20:15
Звезда: Браво Вулетићу, Суд вам је дао трофеј!
"Браво Вулетићу! Све сте рекли тачно - Партизану је Суд удруженог рада доделио титулу у сезони 1985/86. на начин забрањен свим спортским прописима, од повеље Међународног олимпијског комитета, преко статута ФИФА, па наниже. Једину закониту титулу освојила је, и то на терену, ФК Црвена звезда што су потврдили надлежни органи ФСЈ, службено објавили и обавестили УЕФА, па је ФК Црвена звезда наредне сезоне играла Куп Шампиона као првак Југославије. Због тога је Скупштина ФК Црвена звезда, као највиши клупски орган, затражила да се уреди евиденција о освојеним шампионатима која је на недозвољен начин мењана неколико година касније. Зато хвала Вулетићу што је био децидан и објаснио да је Суд удруженог рада, који данас и не постоји, тада прогласио ФК Партизан прваком у сезони 1985/86. Његова изјава ће огромно појачати Звездине аргументе. Користићемо је...", рекао је Церовић, који је те 1986. године био председник Извршног одбора Црвене звезде.

Вулетић је јуче реаговао на Звездине захтеве да јој се доделе титулеиз 1945. и 1986. године.

"Титулу 1986. године Партизан је освојио на терену. На терену у последњем колу када је ушао поравнат с Црвеном звездом са истим бројем бодова, са нешто бољом гол разликом. То коло, које је обиловало сумњама у регуларност, не само утакмица Црвене звезде и Партизана. То је дало за право тадашњем председнику савеза Славку Шајберу да поништи читаво коло на основу некаквих сумњи. У праву постоји опште правило које каже "ИН ДУБИО ПРО РЕО" - у случају сумње, а без доказа материјалних, мора се пресудити у корист туженог, а не тужиоца. А то је врло добро опште познато правило. Суд удруженог рада и Уставни суд су пресудили касније да се Партизану надомести и заслужено врати и та титула, и титула следеће године, будући да је чак шест клубова било кажњено одузимањем шест бодова, па је тако Партизан био у прилици да не буде шампион, иако је имао највише освојених бодова. Шампион је био Вардар" рекао је Вулетић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар