Шест оптужница због трагедије на Хилсбороу!

Трагедија на Хилсбороу догодила се 15. априла 1989. године током утакмице полуфинала ФА купа. У стампеду који је настао на трибини "Лепингс Лејн" живот је изгубило 96 навијача Ливерпула.

Фудбал 01.07.2017 | 08:00
Шест оптужница због трагедије на Хилсбороу!
Краљевско тужилаштво Велике Британије одлучило је у сриједу подићи шест оптужница, међу којима и против четири бивша полицијска службеника, због трагедије која се догодила на стадиону Хилсбороу 1989. године у којој је погинуло 96 навијача Ливерпула.

"Одлучио сам да постоји довољно доказа за подизање оптужнице против шест лица за кривична дјела", казао је Сју Хеминг из Краљевског тужилаштва.

Дејвид Дакенфилд, бивши полицијски службеник у Јужном Јоркширу, који је био командант обезбјеђења утакмице на дан трагедије, оптужен је за "убиство из нехата".

"Утврдићемо да су пропусти Дејвида Дакенфилда, с обзиром на његову одговорност, били веома лоши и да су значајно допринијели смрти сваког од тих 96 људи, који су тако трагично и непотребно изгубили живот", казали су из тужилаштва, преносе британски медији.

Бивши полицајац Норман Бетисон оптужен је за четири кривична дјела лошег понашања у јавној служби у вези са "причањем наводних лажи о његовом учешћу у посљедицама Хилсбороуа и кривици навијача".