ЛЕ - Петровић: Поштујемо Зету, али пролазимо даље!

Фудбалери сарајевског Жељезничара у четвртак ће, у оквиру првог преткола Лиге Европе, одмјерити снаге с црногорском Зетом.

Фудбал 29.06.2017 | 11:15
ЛЕ - Петровић: Поштујемо Зету, али пролазимо даље!
Тренер гостујућег састава Душко Влаисављевић је истакао како је најавио како у Сарајево нису дошли да се предају.

„Задовољство ми је што сам поново у Сарајеву. Дошли смо да одиграмо добру утакмицу и надам се да ћемо то урадити“, рекао је Влаисављевић који каже како је једина мана његове екипе неискуство.

„Жељи долази најбоља екипа у Црној Гори. Јесмо најмлађи, али надам се да ће ово бити додатан мотив и да ће пуно више пружити него пред празним трибинама“, казао је  Влаисављевић.

Играчи његовог тима радовали када су сазнали да су добили Жељезничар за противника у првом колу претквалификација Лиге Европе, а стратег тима из Голубоваца то правда ријечима: „Нисмо се радовали што смо извукли Жељезничар, већ што не морамо на Кипар којег смо могли добити.“

Тренер Жељезничара Славко Петровић је нагласио како вјерује да ће његова екипа бити успјешнија у двомечу са Зетом.

„Дуго смо чекали да се на нашем стадиону игра европска утакмица. Противника поштујемо, али мислим да ћемо у ове двије утакмице бити бољи и проћи у друго претколо“,казао је Петровић.

Стручњак на клупи „плавих“ додао је да је одлазак Стевановића није незанемарив, али да су успјели пронаћи адекватну замјену.

„Изгубили смо једног од најбољи играча лиге, али на ту позицију се наметнуо Зец. Довели смо Граовца, и имамо добру екипу која има реалне шансе за пролазак у друго коло“,казао је Петровић.

Тренер тима с Грбавице осврнуо се и на Угљешу Радиновића који је показао озбиљан напредак.

„Ово што је до сада показао је одлично, наметнуо се и ради пуно боље него раније. Угљеша оног момента кад уђе максимално професионално у утакмицу може бити појачање за све екипе у Премијер лиги Босне и Херцеговине”, казао је Петровић.

Капитен Жељезничара Зајко Зеба истакао је важност ове утакмице и нагласио да ће играчи дати максимум против црногорског тима.

“Након 13 година поново играмо европску утакмицу на Грбавици. Сигурно је да ће бити емотивна утакмица за све нас. Очекујем пуне трибине и велику подршку, а будите сигурни да ћемо ми на терену дати максимум да дођемо до побједе", казао је Зеба.

За утакмицу између Жељезничара и Зете влада велико интересовање. Улазнице за јужну трибину су распродане. Сусрет између ова два тима игра се у четвртак од 20:45 минута на стадиону Грбавица.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар