Ђоковић: Агаси ми говори шта мисли, ја с њим делим...

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је задовољан победом против Канадјанина Васека Поспишила на турниру у Истборну.

Тенис 29.06.2017 | 09:30
Ђоковић: Агаси ми говори шта мисли, ја с њим делим...
Ђоковић се пласирао у четвртинале турнира у Истборну, пошто је за нешто мање од сат и по времена победио Поспишила са 6:4, 6:3.

"У последњих неколико дана сам добро тренирао са добрим играчима, који имају другачији стил игре. Добро сам се осећао на терену, имајући у виду да је ово био први меч на трави. Играо сам против тенисера који добро игра на трави. Ово је била веома, веома добра победа, задовољан сам", рекао је најбољи српски тенисер, пренели су данас британски медији.

Ђоковић први пут наступа на турниру у Истборну и припрема се за трећи гренд слем турнир у сезони, Вимблдон, који почиње у понедељак.

"Желим да се припремим за мечеве, психички, физички, тактички, на сваки начин. Кретање на травнатој подлози је другачије од кретања на шљаци или тврдој подлози", додао је четврти тенисер света.

Он је са Поспишилом требало да игра јуче, али је меч прекинут после само 13 поена због кише. Дјоковић је био слободан у првом колу, а остварио је 25. победу у сезони.

"Драго ми је што сам дошао у Истборн", рекао је он.

Ђоковић је имао тежак почетак сезоне, елиминисан је у другом колу Аустралијан опена и у четвртфиналу Ролан Гароса. Откако је освојио турнир у Катару, играо је само једном у финалу, на турниру у Риму и изгубио од Немца Александра Зверева.

Он је покварио пласман на АТП листи, на којој су га престигли освајачи Аустралијан опена и Ролан Гароса, Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Ђоковића ће на Вимблдону тренирати Андре Агаси. Он је рекао да се са Американцем чује свакодневно, пошто желе да се добро упознају.

"Он ми говори шта мисли и жели да и ја са њим поделим оно што осећам и како видим неке ствари. Желимо да се упознамо, да један другоме откријемо како видимо тенис, живот и каква су наша мишљења и анализе мечева", додао је Новак.

Новак ће у четвртфиналу Истборна играти против Американца Доналда Јанга, који је победио сународника Џереда Доналдсона са 6:4, 7:5.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар