Александар Пешић у Звезди за 750.000 евра!

Александар Пешић, млади репрезентативац Србије, потписаће у среду уговор са Црвеном звездом на три године.

Фудбал 27.06.2017 | 21:15
Александар Пешић у Звезди за 750.000 евра!
Како преносе ' Новости', управа тима са стадиона 'Рајко Митић' договорила се са челницима Тулуза обештећење од 750.000 хиљада евра, с тим да ће оно бити исплаћено у дванаест месечних рата.

Некадашњи центарфор Јагодине, који је прошлу сезону провео на позајмици у Аталанти, ће тако постати друго најскупље појачање још од доласка Дарка Ковачевића из Пролетера крајем прошлог миленијума, док најскупљи остаје прелазак Синише Михајловића из редова новосадске Војводине у најтрофејнији српски клуб.

Пешић би у среду требало да се обавеже на трогодишњи уговор са црвено-белима и да буде пријављен као џокер већ за прво коло квалификација за Лигу Европе против Флоријане, како би саиграчима могао да помогне у реваншу на Малти наредног четвртка.

Претходних дана се спекулисало да је и Партизан заинтересован за двадесетпетогодишњег нападача, али је вечити ривал био бржи и конкретнији.



Пешић је каријеру започео у нишком Радничком, после чега је кратко наступао за ОФИ са Крита, односно док потпуну афирмацију није доживео у Шерифу.

У Тираспољу је постигао 28 погодака на 62 меча, пре него што се у сезони 2013/2014 вратио у Јагодину. Добра сезона међу 'Ћуранима' препоручила га је Тулузу, али је променом тренера изгубио место у тиму.

На 60 мечева за тим са 'Мунисипала' десет пута је био стрелац, док је на шест мечева у Бергаму једном погодио мрежу.

Ово је трећа добра вест за Звездаше у једном дану, после информације да је клупски дуг додатно смањен и потписа Ричмонда Боаћија, такође за трогодишњу верност.

Пешић је пето појачање Црвене звезде, не рачунајући останак Гањанина, после десног бека Филипа Стојковића, универзалца крушевачког Напретка Марка Гобељића, крилног нападача споменутог Шерифа Рикардиња, односно повратника штопера Вујадина Савића.

Пешић је поникао у локалном клубу Филип Филиповић из родног Ниша, у који се вратио после кратког боравка у млађим категоријама Партизана.

За У19 селекцију Србије уписао је шест наступа, за У21 16, уз три поготка, а прошлог новембра дебитовао је и за А тим, у поразу против Украјине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар