Новак: Ударао сам главом о зид, зато је сад овако!

"Био сам пун самопоуздања и игнорисао сам сигнале које ми је слало тело, као и мој ум", отворено је Ђоковић говорио о разлозима кризе у којој се налази.

Тенис 28.06.2017 | 23:30
Новак: Ударао сам главом о зид, зато је сад овако!
"Мучим се... Не могу да нађем форму. Никада пре нисам био у овој ситуацији, практично од када сам постао професионалац нисам ово доживео. Било је успона и падова и раније, али први пут ми се догађа да седам, осам месеци у низу нисам освојио велики турнир", причао је отворено Новак Ђоковић у интервјуу за ББЦ док чека среду и (не)планирани наступ на АТП турниру у Истборну.

Додао је и да не мора да чита о томе да је у кризи, већ то осећа сваки пут када изађе на терен.

"Не играм добро и свестан сам тога, али немам право да не размишљам позитивно. Мислим да је ово морало да се догоди, пре или касније и на неки начин, драго ми је што јесте. И ја сам у међувремену почео да се преиспитујем. Мењамо се сваке године, а на нама је да се прилагодимо томе и достигнемо максимум поново и поново…"

Потом је отишао корак даље и рекао…

"И ја сам неколико пута буквално ишао главом кроз зид, јер сам се осећао превише сигурно, био сам пун самопоуздања и игнорисао сам сигнале које ми је слало тело, као и мој ум. А ти сигнали су ми говорили да би требало мало да се одморим", признао је Ђоковић да се преоптеретио током више од деценије на АТП туру током које, за разлику од највећих ривала Роџера Федерера, Рафаела Надала и Ендија Мареја, једини из "велике четворке" није имао дугу паузу.

Надал је одсуствовао два пута по седам-осам месеци због проблема са коленима и других тегоба, Федерер такође због колена, али и леђа није играо дуже од шест месеци, уз неколико мањих пауза пре и после тога, и Мареј није играо дуже од пола године због операције леђа…

...док је Ђоковићу најдужа пауза била од неколико недеља.

Изгледа да је овај физички и психички замор кулминирао након што је Новак комплетирао грен слем трофеје освајањем Ролан Гароса пре нешто више од годину и по дана, када је био актуелни шампион сва четири најважнија турнира у сезони, а сада се налази на четвртом месту АТП листе и власник је титуле само на канадском Мастерсу који ће релативно брзо - у августу.

Човек који би требало да му помогне да се врати на ниво на којем је, готово непрекидно, био од 2011. до 2016. године, јесте - Андре Агаси.

"Он је невероватна особа, много воли и овај спорт, и праве животне вредности. Сваки дан вам је једна посебна лекција када сте са њим у друштву. Имати га уз себе није само велика ствар за мене самог, већ и за читав тенис, јер сви могу да имају користи од његовог присуства", рекао је Ђоковић, који је рекао да и даље није дефинитивно да ли ће се њихова сарадња наставити и после Вимблдона.

"Видећемо како ће се ствари одвијати…"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар