Фрустрирајуће љето, Матић је тек трећи Мурињов избор!

Немања Матић готово извесно ће постати нови играч Манчестер јунајтеда, али енглески медији пишу да је Жозе Мурињо у њему нашао "утеху" за неуспеле трансфере.

Фудбал 30.06.2017 | 13:00
Фрустрирајуће љето, Матић је тек трећи Мурињов избор!
До реализације их деле само лекарски прегледи, Јунајтед би за везисту Челсија требало да плати скоро 46 милиона евра, а Матић ће на ‘Олд Трафорду’ зарађивати око девет милиона годишње.

Међутим, "Телеграф" сазнаје да су прве две Мурињове жеље биле Ерик Дајер из Тотенхема и Рађа Наинголан, фудбалер средине терена Роме, али челници ‘Ђавола’ нису уложили довољан напор да их доведу.

Због тога овај лист тврди да је менаџер Јунајтеда додатно фрустриран неуспешним летом, пошто је претходно клуб остао без Антоана Гризмана – Француз је одлучио да продужи уговор са Атлетико Мадридом након што је УЕФА шпанској екипи потврдила забрану трансфера.

Мурињо је вратио Матића у Челси 2014. године из Бенфике, али су њих двојица током периода проведеног на ‘Стамфорд Бриџу’ имали бројне несугласице. Кулминација је стигла у оној чувеној катастрофалној сезони после које је и отпуштен, када је Немању заменио после само 27 минута утакмице са Саутемптоном (пораз резултатом 3:1).

Ипак, момак из Врела код Уба обући ће легендарни црвени дрес, постати најскупљи и најплаћенији српски фудбалер, док ће Челси као замену довести Тиемуеа Бакајока из Монака. ‘Плавци’ ће овим послом зарадити нешто мање од шест милиона евра.

Тотенхем је одбио понуду вредну више од 55 милиона евра за Дајера, а од осталих Жозеових жеља најреалнија је довођење Алвара Морате из Реал Мадрида.

Тај трансфер износиће више од 70 милиона европских новчаница, док се још чека расплет око Фабиња и Ивана Перишића.

На ‘Театар снова’ је стигао Виктор Линделоф из Бенфике.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар