Сребреница има ресурсе за развој

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић разговарао је данас у Сарајеву с начелником Сребренице Младеном Грујичићем о заједничким напорима које је важно подузимати за развој те локалне заједнице.

Босна и Херцеговина 27.06.2017 | 16:21
Сребреница има ресурсе за развој
Грујичић је изјавио новинарима, након састанка, да та локална заједница има потенцијала и властите ресурсе од којих би се могла самостално развијати, ако би били у потпуности стављени у функцију.

С тим у вези истакао је разумијевање Шаровића за подручје Сребренице, наводећи да би улагање у развој тог подручја значило много за БиХ, посебно за Сребреницу „која је претрпјела таква  људска и материјална разарања у протеклом рату“.     

- Сад морамо тражити помоћ да бисмо, барем приближно, нашу индустрију подигли, односно довели на пријератни ниво јер је Сребреница била једна од индустријски најразвијенијих општина. Надамо се да ћемо, уз помоћ добрих људи који имају осјећај према том подручју и нама који живимо тамо, успјети вратити сјај Сребреници  - нагласио је Грујичић.        

Он истиче да Сребреница има потенцијалне инвеститоре који желе улагати, а локална заједница се труди стабилизовати политичку сцену и створити амбијент погодан за улагање, да би били отворени погони и запослено тамошње становништво.

- Министар Шаровић је дао добрих идеја и приједлога које ћемо искористити. Отворили смо многе могућности за које нисмо нити знали да их имамо, а тичу се помоћи ресорног, али и других министарстава на државном нивоу - казао је и нагласио да желе квалитетну сурадњу и са свим другим нивоима власти али и са сусједним државама", рекао је Грујичић.

Шаровић је рекао да је важно да Сребреница искористи своје ресурсе и све оно што може добити с било ког нивоа, те да иде ка економском развоју и напретку.

Каже да је договорен континуитет сарадње на нивоу информација о потребама и могућностима општинее Сребреница, посебно о томе да и Савјет министара БиХ изврши обавезу с инвестицијске конференције која је одржана прије неколико година. Та конференција усмјерена је, како је рекао, на развој инфраструктуре и развој општине Сребреница, а остали судионици који су обећали инвестирати углавном су своје обавезе извршили.    

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МК

27.06.2017 14:26

АКО ИХ СЕ СНСД ДОЦЕПА ТУ РАЗВОЈА НЕМА КУДА ОНИ ХОДАЈУ ТУ ТРАВА НЕ НИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.06.2017 14:28

Па да производите цацкалице и рајснегле?? Не би било лосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

27.06.2017 19:44

Ради Мирко као сат... Вазда тема економија и напредак... не млати празну сламу као остали из свих странака. ови у СДСу да њега слусају сатрали би ову црвену секту 2018.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

27.06.2017 20:28

Вала баш.