Трамп поздравио одлуку Суда

Предсједник САД-а Доналд Трамп данас је поздравио одлуку Врховног суда САД којом се на снагу већински враћа његова забрана уласка у САД грађанима шест земаља са муслиманском већином.

Свијет 26.06.2017 | 21:17
Трамп поздравио одлуку Суда
Данашња једногласна одлука Врховног суда је јасна побједа за националну сигурност.

Дозвољава забрану уласка за грађане шест земаља које су склоне тероризму - рекао је Трамп у саопштењу Бијеле куће, преноси АФП.

Врховни суд САД дозволиће администрацији предсједника Трампа да примјењује забрану путовања у САД путницима из шест већински муслиманских земаља, чиме су поништене одлуке нижих судова.

Данашња одлука је побједа за Трампа, јавио је АП.

Суд је заштитио од забране једну категорију - оне који изнесу кредибилне тврдње о вези са особом или ентитетом унутар САД.

Трамп је прошле недјеље рекао да ће забрана ступити на снагу 72 сата након што прође кроз суд. Забрана се односи на грађане Ирана, Либије, Сомалије, Судана, Сирије и Јемена.

(Вијести.ба / ФЕНА)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

@&@

26.06.2017 20:18

Ни за, ни против Трампа. Но, поред сто је успио са овим, вец је свијет другацији: Сирија, Сјеверна Кореја, финансирање НАТО, Блиски исток итд. А, овдје посебна прица је она нека листа, плава или сива, каква ли бјесе!!! Трамп типицни Американац. Објективно и цињеницно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ујка Сем

26.06.2017 20:39

С.Арабија,Емирати,Катар,Бахреин,то је права листа а оно је нека зајебанција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

26.06.2017 21:13

Ух, та листа .... само да није црна, лаксе би се дисало. Американци јос нису пропустили да затворе круг, на нацин да доводе, али и одводе.

ОДГОВОРИТЕ