ЕУ дала подршку влади у Скопју

Европски комесар за сусједску политику и проширење Јоханес Хан изјавио је у Скопљу да је ЕУ спремна да подржи имплементацију хитних реформских процеса и враћање Македоније на евроатлантски пут интеграција.

Свијет 26.06.2017 | 19:22
ЕУ дала подршку влади у Скопју
Хан је присуствујући тематској сједници македонске Владе, посвећеној хитним реформским приоритетима поручио да би Македонија требало што прије да спроведе неопходне реформе како би добила обновљену препоруку за почетак преговора о приступању ЕУ.

"Срећан сам што видим демократску транзицију и посвећеност новим реформама Владе", рекао је Хан на конференцији за новинаре и нагласио да би сви страначки лидери требало да имају конструктивну улогу.

Македонски премијер Зоран Заев најавио је да ће Влада до 1. јула, припремити документ под називом "Путоказ", који ће се између осталог бавити питањем владавине права, слободе медија, као и оквирним споразумом о извјештају њемачког експерта Рајнхарда Прибеа.

Премијер је оцијенио да је присуство Јоханеса Хана сједници владе "јак сигнал", да је европска перспектива Македоније реалност.

Заев је раније изјавио, да у наредној години очекује отварање појединих поглавља за чланство Македоније у ЕУ.

Македонија је прва земља, која је на западном Балкану добила препоруке за чланство, али до сада није отворила ниједно поглавље.

Црна Гора је до сада отворила 28, а Србија 10 поглавља.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брзи

26.06.2017 19:13

Добили су подрску,и сад је све у реду.Крепи магарце док трава не нарасте.

ОДГОВОРИТЕ