Шта открива списак лиценцираних Звездаша за ЛЕ?

У Нион је стигла листа од 28 фудбалера на које ће тренер Милојевић моћи да рачуна у четвртак увече. Неке ствари наслућују се самим читањем списка. . .

Фудбал 26.06.2017 | 19:30
Шта открива списак лиценцираних Звездаша за ЛЕ?
Списак са 28 фудбалера, међу којима је и суспендовани Гелор Канга, као и одлазећи Срђан Плавшић, стигао је у Нион са адресе Љутице Богдана 1а.

Фудбалски клуб Црвена звезда лиценцирао је велики број играча за први меч у сезони 2017/18, заказан за четвртак увече у 20.30 када ће пред звездаше истрчати Флоријана са Малте, петопласирани тим првенства ове мале острвске земље из прошле сезоне.

Већ на "прво око", упадљиво је да нападач Срђан Вујаклија није међу лиценцираним играчима што у великој мери потврђује гласине да ће напустити "Маракану" већ после шест месеци и прећи у редове Чукаричког.

Иако је у међувремену објављено да су се Црвена звезда и Спарта из Прага договорили око Плавшићевог трансфера за суму од око милион евра, омалени везиста нашао се на списку играча на које ће нови тренер Владан Милојевић имати право да рачуна за премијеру, и своју, и реновираног састава, али и нових дресова.

Међу лиценцираним играчима је и црногорски везиста Владимир Јововић, којег је Црвена звезда две године држала на позајмицама, али који је инстант припреме на Златибору искористио да се наметне код новог шефа, што му није успевало код земљака, Миодрага Божовића.

Милојевић ће за први сусрет 1. кола квалификација за Лигу Европе моћи да рачуна и на играче које, за сада, није имао прилике да тренира јер су се са младом репрезентацијом Србије, односно селектором Ненадом Лалатовићем, такмичили на Европском првенству у Пољској. Сва тројица прикључила су се остатку екипе у Београду, али је питање да ли ће Плавшић ту и остати.

Отприлике у исто време када и они, Милојевићу се јавио и Гелор Канга који због велике глупости на последњој Звездиној европској утакмици, прошлог лета са Лудогорецом, неће имати право наступа до реванша на Малти који је заказан за 6. јул.

За меч који ће водити фински арбитар Матијас Гестранијус пријављена су тројица голмана, али и само двојица штопера - један који нема искуства у евро-куповима у каријери, Абрахам Фримпонг и други, који се после неколико изгубљених сезона у Француској, Енглеској и Немачкој, вратио такмичарском фудбалу у Молдавији, али који играјући за Шериф није имао превише прилика да одмерава снаге са европским ривалима.

Реч је о Вујадину Савићу.

Као и раније, рупе у средини одбране могао би да покуша да попуни и дефанзивни везиста Дамијан Ле Талек, који се и добро и лоше сналазио на тој позицији, али је и без његове помоћи јасно да је штопер позиција на којој ће генерални менаџер клуба, Звездан Терзић и његов први сарадник када су трансфери у питању, нови спортски директор, Митар Мркела, морати да пораде овог лета уколико је циљ да црвено-бели заиграју групну фазу Лиге Европе после десет година.

У овом тренутку, Милојевић има двојицу штопера на располагању што је премало и за тренинг.

Ево комплетног списка лиценцираних играча, њихових бројева, као и година.

За разлику од Суперлиге, где ће ове сезоне тренери смети да уврсте четворицу странаца у стартних 11, такав лимит не постоји за Европу тако да, хипотетички, сви Звездини странци (осим Канге) могу да заиграју у четвртак увече.

Црвену звезду су за сада напустили Предраг Сикимић, Марко Петковић, Александар Луковић, Петар Орландић и Немања Супић као слободни играчи, док је позајмица истекла Марку Полетановићу.

Голмани:

1 - Дамир Кахриман (32)
22 - Филип Манојловић (21)
32 - Александар Станковић (19)

Одбрана:

5 - Абрахам Фримпонг (24)
21 - Стефан Милошевић (22)
30 - Филип Стојковић (24)
33 - Душан Анђелковић (35)
77 - Марко Гобељић (24)
90 - Вујадин Савић (26)

Средина:

4 - Дамијан Ле Талек (27)
6 - Урош Рачић (19)
7 - Џон Руиз (23)
8 - Гелор Канга (26)
10 - Ненад Милијаш (34)
11 - Лука Аџић (18)
17 - Срђан Плавшић (21)
20 - Мичел Доналд (28)
23 - Андрија Луковић (22)
55 - Славољуб Срнић (25)
73 - Михаило Ристић (21)
89 - Рикардињо (27)
94 - Владимир Јововић (22)

Напад:

9 - Милан Павков (23)
14 - Ричмонд Боаћи (24)
16 - Немања Милић (27)
28 - Дејан Јовељић (17)
40 - Лука Илић (17)
98 - Вања Вучићевић (19)

Тренер: Владан Милојевић

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар