Алумина без блокаде рачуна

Основни суд у Зворнику прослиједио је данас компанији "Алумина" допис привредног друштва "Павгорд" из Фоче којим се тражи наставак извршног поступка у погледу заплијене и продаје покретних ствари и непокретности, док се извршни поступак у погледу заплијене средстава на трансакционом рачуну "Алумине" не наставља, саопштено је на конференцији за новинаре представника "Алумине".

Република Српска 26.06.2017 | 16:55
Алумина без блокаде рачуна
Предсједник Управног одбора "Алумине" Милорад Мотика истакао је да на основу овог документа више неће бити блокаде рачуна, те позвао пословне партнере да буду сигурни у пословању са "Алумином".

Он је рекао да је "Алумина", упркос свим недаћама и проблемима које је имала у посљедња два мјесеца, успјела проширити пласман својих производа на нова тржишта у Јапану и Бразилу, поред, како је рекао, раније освојених тржишта у земљама ЕУ, САД, Африке, Азије и Кине.

"Све испоруке које смо имали по уговорима у протеклом периоду су извршене у потпуности", истакао је Мотика и објаснио да је било огромних тешкоћа усљед блокаде рачуна због проблема са пословним банкама, али и да је дошло до успорења производње, која би, како је рекао, ових дана требала да достигне ниво који је био у марту ове године.

Он је захвалио радницима "Алумине" на стрпљењу и пожртвовању, те позвао их да уживају у плодовима свог рада.

"Сада је 'Алумина' једна од најреспектабилних фирми у овом дијелу, тако да не могу да схватим да има појединаца који желе да уруше овај систем", нагласио је Мотика.

Он је рекао да ће руководство и радници компаније наставити даље са развијањем производног програма фабрике и најавио да ће током наредне седмице потпуни рад почети и нова фабрика за производњу преципитираних хидрата.

Мотика је позвао све органе, прије свега тужилаштво и судство Републике Српске, да раде свој посао онако како треба да би се, како је рекао, овај посао привео што прије крају.

Адвокат "Алумине" Владимир Милошевић образложио је правни значај данашњег документа који је Основни суд у Зворнику доставио "Алумини", те истакао да очекује да Основни суд у Зворник у кратком року ово и формализује кроз доношење рјешења о обустави извршења путем заплијене новчаних средстава на трансакционим рачунима "Алумине", саопштено је из Службе за односе са јавношћу ове компаније.

"Очекујем да Основни суд у Зворнику хитно поступи по приговору који је 'Алумина' поднијела прије два мјесеца, те да обустави овај извршни поступак у цијелости, нарочито имајући у виду аргументе који се односе на забрану блокаде рачуна, те немогућност 'Павгорда' да учествује у овом извршном поступку, као и чињеницу да главни дуг не постоји", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре у "Алумини".

Што се тиче намјере "Павгорда" да наплаћује дуг путем продаје покретних ствари, као и непокретности "Алумине", Милошевић сматра да је неозбиљно разматрати продају непокретности у случају када постоји само уговор о залози на покретним стварима, као и на чињеницу да Суд не може допустити ово извршење прије него што одлучи о приговору "Алумине".

Милошевић је увјерен у позитиван исход овог извршног поступка у корист "Алумине".

(Срна)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

ДОН

26.06.2017 15:42

Ово је побједа Вите Поповица и Александра Поповица.Милосевиц се кити тудјим побједама.Пресуда у Бијељини на Окрузном привредном суду и пресуда по залби која слиједи на Висем привредном суду у Бања Луци је заслуга академика Поповица.Мотикаму није хтио дати награду а Милосевица плаца 10000Еура мјесецно.Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

26.06.2017 16:05

Нападате Милосевица, а да њега није било, Павгорд би давно преузео и Алумину и Бирац. Ста мислите због цега је прави тим добио отказ? Због цега је дослп до блокаде Алумине? Доста висе сујете и отпора против младих људи. Има ту јос сјајних кадрова, који не могу да додји до изразаја због разних Дебелих, Гоција, Рубеза.

Name

ЗЛАТКО

27.06.2017 06:05

ХАХАХАХАХААХАХАА,

Name

Реално

30.06.2017 07:02

Реално је да су лову изимали и претходни адвокати. Да? А оцигледно је да су резултати направљени тек од како је Милосевиц преузео посао. Тако да, ако мене питас, 10.000€ је мало за спас овакве фабрике од које зависи пола Српске.

Name

Марко

26.06.2017 15:53

Е мој адвокате где ти заврши факултет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

26.06.2017 16:29

Уби вас сујета. Само гурајте. Браво за Алумину.

Name

Замало први

26.06.2017 17:14

Дјељу ми на соколачког студента.

Name

Побједа

26.06.2017 15:58

Вијеце Висег привредног суда у Бања Луци је имало припремно роцисте.Изгледа да це бити потврдјена првостепена пресуда Окрузног привредног суда Бијељина.Павгорд губи.Људи су намагарцени да изгубе 15 милиона КМ.То према њима није коректно.И Павловиц и Стевановиц плацају порез у РС и запосљавају раднике из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.06.2017 16:42

Како си Соња?

Name

Радник

26.06.2017 16:47

Одакле им 15 милиона, и још јаче кад је изашао неки дан и рекао да ће платити 45мил да купи сва остала потраживање, одакле толико новца ???

Name

неко са стране

26.06.2017 16:52

казес 'Павгорд губи' Извини али, оцито је да не познајес ни најосновније основе трзисне економије.

Name

Рогатица

26.06.2017 16:59

@ Побједа закон не познаје оно твоје ""није коректно"' Закон тј суд одлуцује само дали је неста законито или незаконито. Рецимо ако отац има два сина и јос за зивота све поклони само једном сину. За то би се мозда се могло реци да није коректно, али то сто је отац урадио [за свог зивота поклонио све једном сину] је је то законито.

Name

Ристони

26.06.2017 16:30

Дје нам је Ристо Којиц, звани Препостени, па и он је ваљда несто радио овдје, додусе на страни Павгора, ал кога висе брига?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМЈЕНА

26.06.2017 16:31

Ове конференције за стампу имају за циљ да се Милорад Мотика и Миле Матиц и даље задрзе на позицијама и да се спријеци долазак Горана Марицица на цело Алумине.Марициц је струцан и постен цовјек и поменути двојац це све урадити да спријеци његов долазак и настави са крадјом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарадница

26.06.2017 17:47

Добро Соња, јасно је да се улизујес да би те Марициц вратио да радис, ал нема од тога ниста, заборави, цао...

Name

Браво Мотика

26.06.2017 17:54

Да Рубези нису истјерани из Алумине, дефинитово би Павгорд успјео да отме фабрику. Велика је среца да је овај Мотика досао, и само сто је то успјео да уради, направио је веелики посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мутант

27.06.2017 06:07

Цутали сте док је новац ишао за КК Игокеа, трпите и сад.

Name

Црн

27.06.2017 10:43

Мотика је додиков цовјек...ту је да изврсава додикова наредјења...као бори се за раднике...бори се он за себе...и као неце дати да павгорд узме паре а сам зна да иза павгорда стоји додик...који полтрон од цовјека...фуј

Name

КИНГ

26.06.2017 18:00

Горан Марициц долази у року мјесец дана на цело Алумине и то је готова ствар.Мотика зна за то а Матиц опет покусава да мути воду да сацува утицај.Стецајни управник подрзава Марицицев долазак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКИ

26.06.2017 18:11

Рубезе је истјерао једини постени директор Дарко Лакиц.Остало је банда, милионери, незнају ста це са парама.НПР Лазо Дјурдјевиц купио стан од 200 квадрата у Београду (улицу и број зна Тузиластво БИХ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

26.06.2017 18:56

Соња, смири дозивљај, престани да лагис. Изгледа да се истрага води, полако, све це доци на своје.

Name

Ре Лаки

26.06.2017 22:02

Јел то онај сто воли да позира и сто је годинама био у управном одбору а као директор нека 3-4 мјесеца и сто је за то вријеме само примао новинаре и китио се тудјим успјесима а ниста урадио није,ако је тај аферим на коментару.А Соња је сама себи подапела ногу давних дана па јој се услацило па наставила али свему додје крај а на њеном крају се тај манекен сасвим слуцајно насао ал хајде ако ти тако велис нек ти буде Лаки.

Name

Ивана

26.06.2017 19:41

Милосевиц Владимир је најбољи адвокат младје генерације. Узива беспрекоран углед у региону а нароцито у Бг. Уосталом, његове референце је лако проверити. Поздрав за доконе хејтере

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

26.06.2017 20:37

Изврстан студент, правник, адвокат и јос вазније сјајна особа, ко је имао прилику упознати га. Њему све похвале а ако је некоме криво...ста да се ради.

Name

Ре Ивана

26.06.2017 23:40

Стоји све сто казес али је залосно да се неки људи из ове прице не само не помињу него су и заборављени а много у исту улозили а зна Милосевиц врло добро на кога се мисли овом опаском.