Бакир упутио критике Човићу

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је новинарима у Сарајеву да сматра предизборном кампањом „поступке Драгана Човића – одлазак шесторици челника такозване Херцег-Босне у Хаг, и његову тенденцију за етнички чистим дијеловима БиХ“.

Босна и Херцеговина 26.06.2017 | 16:20
Бакир упутио критике Човићу
"Мислим да Човић добро зна да он не може утицати на дефиницију удруженог злочиначког подухвата и добро зна да то јесте био извршилачки подухват који је порушио градове и однос Бошњака и Хрвата у Херцеговини. Овакве ствари слушат ћемо још будући да је предизборна кампања кренула годину дана раније", казао је Изетбеговић.

Шесторица челника такозване Херцег-Босне Јадранко Прлић, Слободан Праљак, Миливој Петковић, Валентин Ћорић, Бруно Стојић и Берислав Пушић првостепеном пресудом проглашени су кривима и осуђени на 111 година затвора. Правомоћна пресуда очекује се крајем године.

Човићев поступак, мишљења је Изетбеговић, неће утицати на то да буде другачија дефиниција хашке пресуде, нити да се нешто битно мијења у структури како је организована земља, а нити да се закони провуку који су у овом часу у процедури.

"Све ће то с 2018. годином проћи", поручио је Изетбеговић одговарајући на питања новинара у Сарајеву.

Такође, упутио је коментар на изјаву министра спољних послова БиХ Игора Црнадка да "један члан Предсједништва БиХ кочи смјену амбасадора БиХ у Холандији Мирсаде Чолаковић", која је одбила да његово писмо у вези с ревизијом пресуде по тужби против Србије прослиједи Међународном суду правде у Хагу, али није прецизирао на ког члана тачно мисли.

"Уопште није било приједлога за смјену Чолаковић, нити долази у обзир да буде смијењена. Прије свега Црнадак је слао писма за која није имао овлаштења, упустио се у то да тумачи међународну политику уиме Предсједништва БиХ, а онда се чуди зашто је Чолаковић поступила како је поступила. Тако да је вријеме да та читава ствар остане иза нас", констатовао је Изетбеговић.

(Фена)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

АЦО В.

26.06.2017 14:33

Цим се вратио,трилинг криминалаца креце по старом.Сав нормалан свијет о економији,бољем зивоту,а ови разбојници о рату,крви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

26.06.2017 14:50

Управу је Бакир, Цовиц је нај гори политицар у Босни заједно ради са Додиком.

Name

Ре миле

26.06.2017 18:50

Ста оце какир.прима окорели терористу орица који је убијао И српске бебе у тзв пресједниство беиха И ве једног ратном злоцинца злоцинацке а беих онда му није криво а кад други онда кмеци на сав глас.

Name

Митар

26.06.2017 15:01

Сви су они у великом бизнису, неки заврси на робији, неки на црним листама, али сви профитирају.. неки боље неки лосије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца

26.06.2017 16:18

Бакире тата ти је био ратни злоцинац то бар сви знамо а ти си му био десна рука и то знамо де мало о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геј=океј

26.06.2017 16:48

Бога ми Босна оста у границама за које се је борио Бакиров бабо, Слобин и Туђманов мали не однесе ни центиметара у комшилук. Све што су добили је робија у Хагу, а ти сад види ко је ратни злочинац...

Name

комедија

26.06.2017 16:39

Мозда је и слао писма на своју руку са којима се није слагало предсједниство а разлог је тузба коју си покренуо са којом се такодје није слагало исто то предсједниство.Јадно је ово и зато гас одавде сто даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

26.06.2017 17:01

НИЈЕДНОМ НИЈЕ СПОМЕНО ТРЕЦЕГ ИГРАЦА СТИЗУ ИЗБОРИ ОПЕТ ИСТА ПЈЕСМА И ОПЕТ ТРИ ИСТЕ БАЛЕРИНЕ АЛИ ИСТУ ПРЕДСТАВУ НЕМАМО ВОЉЕ НИ ГЛЕДАТИ НИ СЛУСАТИ ДАЈТЕ ВИ СЕ ГОНИТЕ У ТУНГУЗИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ