Ћиро о технологији: То ће разје**ти игру!

Легендарни хрватски стручњак Мирослав Ћиро Блажевић критиковао је видео технологију (ВАР), као и увек не бирајући речи и без длаке на језику.

Фудбал 28.06.2017 | 10:45
Ћиро о технологији: То ће разје**ти игру!
Већ годинама ФИФА постепено уводи ВАР као помоћ судијама код сумњивих ситуација, а врхунац је доживела на Купу конфедерација где је неколико одлука промењено управо пошто су арбитри прегледали снимке.

"Изгубиће се чар ове прекрасне игре. Фудбал је обожаван као такав јер већ сто година није било никаквих битнијих промена правила. А ове судијске реакције само ће компромитовати игру. Мислим да ће овим све разје**ти. Наравно, постоје разлози за и против, али то би користио само у изузетном ситуацијама. Макар, опет, мислим да је то све лакрдија. Уствари, апсолутно сам против технологије, јер тако се губи чар', рекао је Блажевић за Тпортал.

ФИФА наравно брани систем који ће вероватно бити коришћен и на Светском првенство у Русији следеће године.

"Врло сам задовољан видео технологијом. Видели смо како видео може да помогне судијама да донесу праве одлуке. Због тога се уводи ВАР. Видео технологија овде на Купу конфедерација ће показати потенцијалне слабости које се могу исправити и елиминисати", рекао је председник ФИФА Ђани Инфантино.



Други критикују то што се скоро свака сумњива ситуација, код поготка, евентуалног пенала или офсајда, игра зауставља и тражи помоћ снимка, па је утисак да судије губе самопоуздање, а тиме и ауторитет на терену.

"Утиче на суштину фудбала, то изгледа чудно. Не можеш прославити погодак док се не прегледа снимак. Ако ће се имплементирати, нека то буде на добар начин. Мислим да је тај систем оставио много тога за размишљање, надам се да се може побољшати", дао је своје виђење из угла играча репрезентативац Чилеа Марсело Дијас.

Пре неколико месеци ВАР је критиковао и везиста Реал Мадрида и репрезентације Хрватске Лука Модрић, после утакмице са Клуб Америком на Светском клупском првенству.

"То је иновација, али не свиђа ми се јер изазива велику збуњеност те се надам да неће наставити с тим правилом јер то за мене није фудбал. Први доживљај није добар али ми се морамо концентрисати на своју игру. Имали смо један дан састанак око тога али нисам много слушао јер не верујем да ће наставити с овим", рекао је Модрић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар