Тинејџер постао милионер

Пре три године Ерик Финман се опкладио са родитељима да уколико буде постао милионер до своје 18 године, неће морати да иде на факултет. Напустио је школу, јер је сматрао да је губљење времена, и учио је од куће. Прошле недеље Ерик је прогласио победу.

Свијет 26.06.2017 | 08:34
Тинејџер постао милионер
"Добио сам опкладу од милион долара са мојим родитељима. Захвалан сам свима" објавио је Ерик. Његова прича је обишла свет.

Све је почело 2011. године, када је имао 12 година, а бака му је дала 1.000 долара, а Ерик је уложио новац у биткоине, на препоруку свог брата Скота. Мрзео је школу.

"Нисам био за школу. Играо сам игрице, и мој живот је био просечан у том тренутку. Колико год да сам покушавао, нисам имао успеха, добијао сам тројке и био сам уплашен јер су моји наставници моје неуспехе у школи гледали као на нешто лоше. Један професор ми је рекао да никада нећи бити успешан ни у чему и да треба да напустим школу и запослим се у Мекдоналдсу.

Родитељи су га ипак послушали и исписали из школе, али су наставили његову едукацију од куће, у Ајдаху.

Ерик је уновчио први биткоин 2013. године, када је њихова вредност била 1.200 долара, и тако исплатио улог. Са тим новцем основао је интернет компанију "Ботангл", која је омогућавала фрустрираним ученицима да нађу професоре преко интернета. Пре тога, отишао је у "Старбакс" и понудио свима кафу уколико саслушају његову идеју и дају му критике, што је учинило 20 људи.

Понесен првим успехом, почео је да се укључује у старт-апове у Силицијумској долини, а са 15 година се преселио у Сан Франциско.

Ерик Финман сада има 403 биткоина, који тренутно вреде 2.700 долара сваки, што је укупно око 1.090.000 долара, као и нешто мањих улагања у друге криптовалуте. Како је рекао за "НБЦ", тренутно ради на више пројеката, укључујући и лансирање ракете за НАСА-у. И и даље не жали што не иде на универзитет.

" Не бих никоме саветовао с обзиром на то како је тренутно постављен образовни систем, који не ради ни за кога. Препоручио бих интернет који је бесплатан и пружа много више", рекао је Ерик.

Извор: Индепендент

Коментари / 0

Оставите коментар