Анализа - ЕП до 21: Резиме групне фазе...

Највећи губитник је Словачка, нови систем је - компликован! Сазнали смо имена полуфиналиста, али хајде да направимо кратак осврт на оно што је иза нас. . .

Фудбал 26.06.2017 | 23:45
Анализа - ЕП до 21: Резиме групне фазе...
Познати су парови полуфинала Европског првенства за младе у Пољској. У Кракову ће играти Шпанија и Италија, док ће снаге у другом полуфиналу одмерити Енглеска и Немачка у месту по имену Тихи. Оба меча су на програму 27. јуна. Али, пре него што пређемо на саму завршницу, осврнимо се укратко на оно што је остало иза нас - групну фазу.

Ово ЕП је прво које је имало 12 учесника, са специфичним системом такмичења где је укупно гледано најбољи другопласирани тим ишао у полуфинале. То је донело добре ствари као што су неизвесност и практично шанса за све скоро до последњег судијског звиждука, али и проблеме са "математиком" и сцене из меча Италије и Немачке у последњих десетак минута.

Прођимо кроз групе и сагледајмо учинак репрезентација и какве су им шансе биле пред последње коло...

ГРУПА А

ЕНГЛЕСКА (7 поена) - Тријумфом над Пољском у последњем мечу Горди Албион је прошао директно у полуфинале.

СЛОВАЧКА (6 поена) - Највећи губитник шампионата. Чекали су Словаци последњи дан, имали су шест бодова и гол разлику +3. Ипак, Немци су поражени само с 0:1 од Италије и са шест бодова и гол разликом +4 су постали полуфиналиста турнира.

ШВЕДСКА - Само два освојена бода као бранилац титуле. Разочарање, свакако.

ПОЉСКА - Само један бод као домаћин. Милика и Зјелинског није било због забране њиховог клуба - Наполија, али опет тежак неуспех.

ГРУПА Б

ШПАНИЈА (9 бодова) - Једини тим са максималним учинком. Прва репрезентација која се квалификовала у полуфинале. Први фаворит турнира са великим звездама у саставу.

ПОРТУГАЛИЈА (6 бодова) - Дошли су на турнир са великим амбицијама, борили су се до краја за друго место, али су били два гола далеко од Немачке по гол разлици, и један мање од Словачке.

СРБИЈА  (1 бод) - Неуспех за Орлиће. Нису могли из групе, нису испунили очекивања. Игре нису биле толико лоше колико реализација и резултат. Штета за промашене шансе.

МАКЕДОНИЈА (1 бод) - Дебитантски наступ Македонаца. Дали су први гол у историји Европских шампионата, освојили први бод и исписали историју. Они ће бити задовољни.

ГРУПА Ц

ИТАЛИЈА (6 бодова) - Победила Немачку (6 бодова) с 1:0 и тако изборила прво место у групи због бољег међусобног скора.

НЕМАЧКА (6 бодова) - Завршила као најбољи другопласирани тим и играће у полуфиналу упркос поразу од Азурина. Имали су гол разлику за један бољу од Словачке. Да је гол-разлика била иста између ове  две репрезентације, Словаци би ишли даље јер су дали један гол више, а то је био критеријум који се гледао следећи.

ДАНСКА (3 бода) - Пред последње коло ова скандинавска земља није имала шансе за пролазак.

ЧЕШКА РЕПУБЛИКА (3 бода)  - Могли су Чеси да заврше и први у групи да су им резултати ишли на руку. Поражени су од Данаца с 2:4 и завршили последњи.

ПОЛУФИНАЛЕ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА (27. ЈУН)

18.00: Енглеска - Немачка (Тихи)
21.00:  Шпанија - Италија (Краков)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар