Шпански медији: Реал хоће Кузмића!

Звездин центар Огњен Кузмић могао би поново да заигра у Шпанији.

Кошарка 26.06.2017 | 22:15
Шпански медији: Реал хоће Кузмића!
Иза Огњена Кузмића (27, 214 цм) је најбоља сезона у каријери.

Центар Црвене звезде мтс доживео је пуну афирмацију у црвено-белом дресу након врло слабе године у Панатинаикосу и, сасвим очекивано, дошао на радар многих богатих клубова који би у свом ростеру желели кошаркаша који је у најјачем европском такмичењу био један од најбољих скакача.

Он је просечно бележио 9.4 поена и "равно" седам скокова на тридесет мечева...

Према писању шпанског портала "Енцестандо", чији је текст пренео и портал АЦБ лиге, шпански евролигаши Реал Мадрид и Уникаха заинтересовани су да га доведу у своје редове!

Овај портал пише да су Мадриђани "почели преговоре" са Кузмићем на инсистирање тренера Пабла Ласа, док за Уникаху наводе да је "петица" Црвене звезде прва опција уколико клуб напусти Дејан Мусли и да ће само у том случају послати понуду за њега.

Кузмић је претходно играо у Уникахи 2011. године, али није се много наиграо и био је позајмљен Хувентуду и још једном друголигашу пре него што се упутио у НБА.

Одлични центар није први играч Црвене звезде мтс који се доводи са одласком из овог клуба, па се тако Чарлс Џенкинс данима доводи у везу са Дарушафаком, чека се још увек потврда одласка Луке Митровића у Бамберг, а стартног плејмејкера Стефана Јовића селе од Химкија, Олимпијакоса до најчешће помињаног Бајерна.



Осим Реала, за Кузмића је наводно заинтересована и Уникаха, али само уколико други Србин из овог тима Дејан Мусли одлучи да напусти Малагу.

Са 215 центиметара представља једну од најтежих препрека у рекету у елитном такмичењу, а већ има искуства из Шпаније где је провео две сезомне у Уникахи и једну у Хувентуду.

У Звезду је дошао прошлог лета после лоше сезоне у грчком Панатинаикосу, а неколико година је играо у НБА лиги за Голден Стејт Вориорсе.

Кузмић није једини играч Звезде интересантан европским клубовима, на цени су и Стефан Јовић, Чарлс Џенкинс и Лука Митровић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар