МЛС: Пауновићев Чикаго разбио Какин Орландо!

Фудбалери Чикаго Фајера убедљиво су савладали Орландо Сити 4:0 у америчкој МЛС лиги.  Цхицаго ис он фире! Вељко и Немања - народ Америке им верује! Срби газе, други су у МЛС лиги, Николић је први стрелац.

Фудбал 25.06.2017 | 14:15
МЛС: Пауновићев Чикаго разбио Какин Орландо!
Тим српског тренера Вељка Пауновића остварио је трећу узастопну победу, седму у последњих девет утакмица.

Јунак сусрета био је нападач из Гане Дејвид Акам који је забележио хе-трик, један гол постигао је и Немања Николић, а код једног асистирао Бастијан Швајнштајгер.

Чикаго је други на Истоку са 34 бода из 17 утакмица, једним мање од лидера конференције Тотонта, а три испред Њујорк Ситија који је у суботу славио у градском дербију код Ред Булса 2:0.

Четврти је Орландо који на терену предводи бивша звезда Милана и Реал Мадрида, Бразилац Рикардо Кака. Следећи меч Чикаго игра тек за седам дана против Ванкувер Вајткепса.



И првак света из 2002. и најбољи планетарни играч пре ере Леа Месија и Кристијана Роналда морао је да стисне руку Србину. Тачније - Србима.

Дошао је Бразилац Кака у град ветрова, а тамо га је погодио снажан ураган из чијег ковитлаца, утисак је, ни боље екипе од Орланда не би живу главу извуке. Чикаго Фајер, предвођен тренером Вељком Пауновићем и нападачем Немањом Николићем наставља да терорише голмане по Сједињеним Америчким Државама, синоћ је у оквиру МЛС лиге било 4:0, за учвршћивање на другој позицији табеле Источне конференције.

„Не размишљамо где смо, него докле можемо да стигнемо. Наш први циљ је пласман у плеј-оф. Морамо да наставимо да играмо као тим, да нас краси самопоуздање“, смирено је после меча говорио Вељко Пауновић.

Наш стратег, који нам је пред два лета донео злато са Мундијалита на Новом Зеланду очигледно је победнички пелцер однео преко Атлантика. Руку на срце, у првој години није све ишло како је замислио, али кад је направио тим према замислима навијачима је остало само да уживају.

„Требало нам је доста времена да бисмо стигли довде. Зато морамо да ценимо овај тренутак. Неће трајати заувек. У њему ћемо да уживамо, али пре свега да радимо са још више радости како бисмо унапредили себе. Све што смо радили у прошлости сад рефлектујемо на терену. Имали смо тешку претходну сезону. Не смемо сад да станемо“, додао јеПауновић.

Чикаго, чији најзвучнији првотимац је Бастијан Швајнштајгер, синоћ је славио после течних акција и лепих голова. Хет-трик забележио је нападач из Гане Давид Акам (укупно десет у сезони, посебно актрактиван је први погодак петом), док је једном и асистирао Немањи Николићу. Момак из Сенте, репрезентативац Мађарске, 14. пут погодио је циљ у првенству и тренутно је први стрелац МЛС лиге (17 утакмица).

„На основу резултата ово је сигурно наша најбоља партија у сезони. Потрошили смо доста енергије. Момци су осетили подршку публике. На истој смо таласним дужинама са навијачима, та синхронизованост је важна за мој тим. Анимирали смо народ“, рекао је Вељко Пауновић, који је симпатије са трибина завредео због нападачког стила, али и фудбала који има равнотежу.

Уосталом, бројке потврђују. Чикаго је изједначио клупски рекорд по броју узастопних победа на свом терену (седам, колико их је имао и 1998), ове сезоне је непоражен код куће (има и два ремија), а на свом „Тојота парку“ примио је само четири гола на девет сусрета.

Свака част!

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар