Хетафе се вратио у Примеру!

Тим из предграђа Мадрида бољи од Тенерифа у финалу плеј-офа шпанске Сегунде.  Луда ноћ у предграђу: Хетафе се вратио! Мали Дани трипут ушао у Примеру за три године, како је Бетис зарадио 1. 500. 000 евра? У реваншу баража Тенерифе испрашен за полувреме - 3:1.

Фудбал 25.06.2017 | 13:45
Хетафе се вратио у Примеру!
Фудбалери Хетафеа су победили Тенерифе са 3:1 у реванш мечу и тако надокнадили пораз из прве утакмице од 1:0.

Хетафе се тако у Примеру вратио после само годину дана од како је испао у другу лигу.

Пре Хетафеа повратак у најелитнији ранг такмичења обезбедили су и Леванте и Дјирона, а та три клуба замениће Спортинг, Осасуну и Гранаду који су испали из Примере.

Хетафе је победама у плеј-офу над Хуеском (2:2, 3:0) и Тенерифама практично потврдио треће место освојено у лигашком делу сезоне.

Нова сезона Примере почеће 11. августа ("староседеоци" су отишли на одмор још 21. маја, осим финалиста Купа краља 27. маја и Реала, који је 3. јуна играо финале Лиге шампиона), а извлачење парова заказано је за 20. јул.

Примера се вратила у предграђе Мадрида. Хетафе је после само једне сезоне у Сегунди успео да се попне у највиши ранг шпанског фудбала и од јесени ће поново на свом „Алфонсо Перезу“ да дочекује тамошње великане.

У реваншу баража за пласман у виши ранг, Хетафе је надокнадио минус из првог сусрета против Тенерифа (0:1), славио 3:1 и придружио се Левантеу и Ђирони, раније директно пласираним у Примеру.

Славље екипе Хосеа Бордаласа могло је да почне још у првом полувремену. У узаврелој атмосфери, 17.000 навијача у транс је бацио најпре Алехандро Фаурлин у деветом минуту, да би Дани Пачеко, с две стреле (12. и 27) осигурао капитал који није угрозио ни погодак Аргентинца Лозана у 17. минуту којим су се гости на кратко вратио у игру.

Пачеко је истински јунак и специјалиста за такмичење у Сегунди, трећи пут узастопно прошао је све кривине исцрпљујуће лиге. Омалени нападач је најпре 2015. у Примеру ушао као члан Бетиса, лане у дресу Алавеса, а сад као узданица Хетафеа, који је пре ове године везао чак 12 сезоне у елитном рангу.

Српски нападач Стефан Шћеповић вечерас није улазио на терен, међутим, с обзиром да је одиграо 24 меча (три гола) имао је допринос у успеху.

Слављу Хетафеа посебно се обрадовало руководство Бетиса. Клуб из Севиље је пре почетка сезоне позајмиио Хетафеу управо поменутог Данија Пачека и Франциска Портиља, па ће као бонус за промоцију зарадити 1.500.000 евра. Није лоше с обзиром да је тај новац Андалужанима кануо од играча на које нису рачунали.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар