Ердоган загрмио: Катар је у праву

Турски председник Реџеп Тајип Ергодан изјавио је да подржава одговор Катара на листу захтева коју су тој земљи упутиле арапске државе које бојкотују овај заливски емират, преноси Ројтерс.

Свијет 25.06.2017 | 12:45
Ердоган загрмио: Катар је у праву
Агенција наводи да је Ердоган рекао и да позиви на затварање турске војне базе у Катару представљају израз „непоштовања“ према Анкари. Он је казао да је Турска понудила успостављање своје војне базе и у Саудијској Арабији, једној од земаља које су упутиле ултиматум катарским властима, али да Ријад није одговор на ту понуду.

„Иако нам се још увек нису јавили у вези с тим, тражити од Турске да повуче трупе (из Катара) јесте непоштовање Турске“, казао је Ердоган.

Катарски полудржавни Национални комитет за људска права саопштио је у петак да листа захтева, коју су Катару поставиле арапске земље које су недавно прекинуле односе са њим, представља кршење конвенција о људским правима.

Овај комитет је навео да Катар не треба да прихвати постављене захтеве и услове, пренео је Ројтерс.

Арапске земље које су недавно прекинуле односе са Катаром, затражиле су раније тог дана од Катара да у року од десет дана угаси катарску телевизију „Ал Џазира“ и њене подружнице, прекине дипломатске везе с Ираном и војну сарадњу са Турском, као и везе са „терористичким организацијама“.

Листу таквих захтева данас је Катару, као посредник, предао Кувајт.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бас ме интересује

25.06.2017 11:14

Бас ме интересује гдје це царсија ових дана.На страну Турске ил на страну Саудије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

25.06.2017 11:46

Мозе се мрзити Турска,то је и разумљиво историјски гледано али она у пордјењу са С Арабијом је демократска дрзава у сваком погледу. Ко је био у обије дрзаве зна о цему писем. Напаковат це њима Израел и Америка рат-кад тад. Јер су заостали,похлепни и проклети за парама. Турска је се за длаку извукла али они неце.

Name

ре Нас ме интересује

25.06.2017 11:59

Изгледа немас паметнија посла па цекас реакцију таквих песпослицара као ти.Било би и теби и свима нама боље да се бавимо собом,него тудјим интересима, да ли се радило о Турској,С.Арабији,Русији или Америци.

Name

Царсија

25.06.2017 12:53

Чаршија је Балкан и не интересује нас Турска или Арабија

Name

Ре ре

25.06.2017 12:27

Ма интересује ме јер је по царсије на платном списку обе стране.Нако.Није мрзња, ма какви.Лагана лова је у питању.Стари мој.

ОДГОВОРИТЕ