Израел напао Сирију

Неколико особа је у суботу убијено у нападу израелских авиона на Сирију, који се догодио након што је десет пројектила из те ратом разорене земље погодило Голанску висораван, јавиле су сиријска новинска агенција САНА и портпарол израелске војске.

Свијет 25.06.2017 | 11:40
Израел напао Сирију
Према сиријским изворима, два сиријска војника убијена су у нападу Израела. Пријављене су и жестоке борбе између снага сиријске владе и побуњеника на северозападу Сирије. 

Мета израелских ваздухопловних снага су била и два тенка сиријске владе у северном делу Голанске висоравни, нагласио је портпарол војске додајући да није било жртава од последица испаљивања пројектила. 

Како је додао, због „неприхватљивог кршења израелског суверенитета“, Израел је протестовао код посматрачких снага УН које су задужене за надгледање споразума о прекиду ватре из 1974. године, који су потписале две земље. 

САНА је потврдила да се догодио напад наводећи да се у не зна колико је људи у њему страдало и да је нанета материјална штета, преноси АФП. 

Израел је више пута из ваздуха напао Сирију од избијања грађанског рата у тој земљи 2011. године, већином циљајући конвоје с оружјем или складишта шиитске либанске проиранске правојне организације Хезболах, која подржава сиријску владу. 

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ре

25.06.2017 13:15

И нема вецег терористе од израела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако Некако Ал

25.06.2017 22:50

Нема то везе с тим нит тероризам нит ста друго нису разлог ове тест акције. За ову прилику се тестира снага сиријске ПВО ил јос конкретније способност да обори Израелски авион Ф било који руским орузјем. До сад је Израел улазио у Сирију и бомбардовао ста је хтио без проблема ал како су руси досли са својим системима с400 прије свега а и осталим то је теско или скоро немогуце. Знамо и да се обарају беспилотне летјелице на велико а недавно је наводно погодјен и један израелски ловац. Како це то све да се заврси то назалост нико не зна ал да це да буде сукоба бице их јос јер се све заливске земље интензивно наорузавају