Бирмингем: Браво за Квитову - у финалу је!

Чешка тенисерка Петра Квитова пласирала се у финале турнира у Бирмингему, пошто јој је сународница Луција Шафарова предала меч у другом сету због повреде. Квитова: Вимблдон? Тешко, али задовољна сам! Чешка тенисерка на другом турниру после полугодишње паузе стигла до финала и изјавила да је то њен "повратак из снова".

Тенис 24.06.2017 | 21:30
Бирмингем: Браво за Квитову - у финалу је!
Уочи предаје Квитова је водила са 6:1 и 1:0 у другом сету.

То је прво финале на једном турниру за Квитову, откако је ножем нападнута у својој кући прошлог децембра.

Откако се опоравила, двострука победница Вимблдона играла је на два турнира и већ у Бирмингему је у финалу.

"Рука је добро, не осећам бол и то је најбоља вест коју могу да имам", рекла је двострука шампионка Вимблдона, која је децембра 2016. године нападнута у својој кући и том приликом јој је провалник ножем нанео озбиљне повреде шаке.

Петра се вратила тенису на Ролан Гаросу, где је испала у другом колу. До финала Бирмингема, у коме ће се састати са Ешли Барти из Аустралије, стигла је без изгубљеног сета.

"Волим да играм финала и велике мечеве. Пропуштала сам их током претходних шест месеци, тако да нисам могла да замислим бољи повратак од овог. Ово је сан", каже Квитова.

Она се није сложила са констатацијом да спада у ред кандидата за титулу на предстојећем Вимблдону, али је рекла да је задовољна напретком после паузе.

Уколико победи у недељу, биће то њен 20. трофеј на WТА Туру.

У финалима осталих важних турнира играних ове недеље, састаће се Гергес - Севастова (Мајорка), Чилић - Лопез (Квинс) и Федерер - Зверев (Хале).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар