Салах стигао у Ливерпул, новац "легао" и Челсију!

Ево како је и шампион Премијер лиге зарадио скоро три милиона евра од трансфера нападача "вучице".

Фудбал 25.06.2017 | 11:15
Салах стигао у Ливерпул, новац "легао" и Челсију!
Куповина Мохамеда Салаха до сада је изазвала највећу пажњу на Острву овог лета.

Бучно су одјекнули и преласци Бернарда Силвеиз Монака у Манчестер сити, Давија Класена из Ајакса у Евертон, Виктора Линделофа из Бенфике у Манчестер јунајтед, али је селидба Египћанина из Рима на Енфилд ипак најдетаљније испраћена.

Уосталом, то и јесте нови рекордно велики трансфер Ливерпула.

С тим у вези, енглески медији у суботу су открили начин на који ће овим послом зарадити Челси. Ево и како.

Када су у октобру 2015. продали Салаха Роми за 16 милиона фунти, челници актуелног шампиона Енглеске инсистирали су и да добију десет одсто зараде римског клуба од будућег трансфера Египћанина.

С обзиром на то да ће Ливерпул исплатити "вучици" 39 милиона фунти, од те своте би требало одузети уложених 16 милиона и тако долазимо до Ромине зараде од тачно 23 милиона фунти. Десет одсто од тога је лако израчунати.

Претворено у европску валуту, на рачун "плаваца" лећи ће 2,6 милиона евра.

Ако посматрамо на исти начин, Челси ће други пут зарадити на брзоногом нападачу, јер га је 2014. купио од Базела за 11 милиона фунти, а следеће јесени га продао за пет милиона више.

После промоције у Ливерпулу, Салах је упитан и да ли је сада бољи играч него што је био у Лондону, где није оставио добар утисак.

"Да, 100 одсто јесам! Све сам поправио. Чак сам и карактером био другачији. Тада сам био клинац, имао сам 20 или 21 годину. Сада сам четири године старији, имам много искуства стеченог и у Челсију, као и у Фиорентини и Роми. Волим да играм у Премијер лиги и срећан сам што сам се вратио. Веома сам узбуђен", рекао је Салах. 

Погледајте клупски видео снимак добродошлице.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар