Олић послије 20 година завршио каријеру!

Бивши фудбалски репрезентативац Хрватске Ивица Олић саопштио је, да је одлучио да заврши играчку каријеру.

Фудбал 25.06.2017 | 08:45
Олић послије 20 година завршио каријеру!
Олић је одлазак у играчку пензију најавио у разговору за немачки Билд.

"Спреман сам да обесим копачке о клин. Мислим да могу да напустим фудбал чисте савести. Срећан сам, забављао са сам се, имао сам пуно успеха и могу рећи да сам давао све на тренингу и утакмицама. За мене је био сан играти на високом нивоу тако дуго", рекао је Олић, преноси Хина.

Олић је последњу сезону провео у дресу Минхена 1860 који је након драме додатних квалификација испао из друге у трећу немачку лигу.

"Жао ми је што одлазим када је клуб испао у трећу лигу. Волим овај традиционални клуб, али у њему постоје проблеми већ дуже време", рекао је Олић.

Он је рекао да ће остати у фудбалу, али да још није одлучио на којој функцији. "За почетак кренућу у процес добијања тренерских лиценци". Ивица Олић (37) је каријеру почео у Марсонији 1996. године. Након Марсоније прешао је у Херту, па се вратио у Марсонију, а потом је играо за Загреб у чијем дресу је 2002. славио у хрватском првенству. Једну сезону је провео у загребачком Динаму, а потом је преселио у московски ЦСКА. У Москви је освојио три руска титуле првака, али и Куп УЕФА 2005.

Из Москве је преселио у Немачку где је играо за ХСВ, Бајерн из Минхена, Волфсбург и Минхен 1860. У каријери је укупно освојио 13 трофеја, а у дресу Бајерна је два пута поражен у финалима Лиге шампиона.

За репрезентацију Хрватске је играо од 2002. до 2015. године уписавши 104 наступа и постигавши 20 голова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар