Мамић: Ја сам најхуманији, пјеваћу Митра до смрти!

Сива еминенација загребачког Динама Здравко Мамић одржао конференцију за новинаре на којој је, између осталог, изјавио: "Ја сам најхуманији човек који је ходао овим простором". И још: "Шта вас брига шта радим на свадби и шта певам?"

Фудбал 23.06.2017 | 17:15
Мамић: Ја сам најхуманији, пјеваћу Митра до смрти!
Када Здравко Мамић говори, слуша, не само цела Хрватска, већ и регион.

Не, није реч о највећем мудрацу икада, него је сива еминенација загребачког Динама, али и хрватског фудбала, толико забаван да, једноставно, не можете а да га не слушате.

Мамић је тренутно у жижи интересовања хрватске јавности због суђења у вези са малверзацијама око трансфера разних великих играча, попут Луке Модрића, Дејана Ловрена... Мамић је оптужен да је новац од трансфера користио за лично богаћање (између осталог), односно да је нанео штету Динаму.

Мамић је данас сазвао конференцију за новинаре (али се изнервирао већ после првог питања и отишао из сале!), на којој је говорио баш о том суђењу, о трансферима, али и о недавној свадби фудбалера Реал Мадрида Матеа Ковачића, на којој се певало и веселило уз српског певача Сашу Матића (што је многима у Хрватској засметало), а на свадби Ковачића, кога је Мамић назвао "мој син", газда Динама је скинуо кошуљу, певао соло...

Мамић је, нарадно, одбацио све оптужбе о малверзацијама, а један од најупечатљивијих његових цитата је овај:

"Па, ја сам најхуманији човек који је ходао овим простором! Толико тога сам урадио, донео сам Хрватској 300 милиона евра нето! Никад осуђиван, никад утајио порез. Па у Динаму и чистачица има плату од хиљаду евра, а у клубу ради 200 људи".

Он одлучно негира да је било шта противзаконито направио у вези са трансферима, поготово не Луке Модрића и Ловрена. А оптужен је да је после трансфера Модрића из Динама у Тотенхем, са фудбалером направио анекс уговора да деле 50-50. Модрић је својевремено рекао да је тај анекс нашрављен после трансфера, али се ових дана предомислио и пред судом рекао да је то било током склапања посла.

"Зашто мене оптужују? Јер сам правио изузетак и једина два трансфера која су икад исплаћена у Хрватској и на њих је плаћен порез Републици Хрватској су управо Модрићев и Ловрен. Зар је то тешко разумети? Зар је то тешко написати? Ја сам као приватна физичка особа позајмљивао Динаму новац на рачун у милионима евра! Ја сам целу своју имовину давао банци као гаранцију за кредит које добијам од Динама", каже Мамић.

Мамић нуди награду од 100.000 евра ако му било ко докаже да је утајио један динар (куну) пореза.

Мамић је често мета напада не само фудбалске јавности и медија, већ и "навијача". Организовани навијачи Динама одавно су подељени у две групе - једна је за, друга против Мамића. У Сплиту га презиру, а недавно је физички нападнут у Болу на Брачу.

"Мене су покушали да убију, сачекуше ми правили, а и да метак крене мислим да би Бог спустио рампу да не погинем", једна је од данас изговорених маестралних реченица Мамића.

Удружење "Наш Хајдук" (основали га навијачи Хајдука) упоредио је са мафијашком организацијом "Коза ностра" и поручио Сплићанима да ће тако само наудити Хрватској и њеном фудбалу.

"ЗБОГ МЕНЕ СУ НА СВАДБИ У 7 УЈУТРО БИЛИ НА ЛУСТЕРИМА!"

А сада део о свадби Матеа Ковачића, која је забавила цео регион. Мамић се, као што смо писали, на тој свадби добро проводио, баш као и сви гости, а певао је српски певач Саша Матић. Мамић је узимао микрофон да пева, скидао кошуљу... Има оних у Хрватској којима то много смета.

"Зашто некоме смета ако сам скинуо кошуљу, како се проводим, веселим? Ако то не смета младожењи, људима на свадби, зашто би некоме од вас то сметало? Штавише, то их увесељава! Ја то не радим зато што сам луд, већ стари бик жртвује део свог имиџа и угледа не би ли се народ провеселио. Кад ја дигнем руке настаје делиријум у дворани!", рекао је Мамић и у даху наставио:

"Ко сте ви да кажете ко ће где да седи, ко ће шта да пева, ко ће шта да једе? Ковачић је нас свадбу позвао и клапу уз Далмације, позвао је и Сашу Матића. Па ко има право да га исмејава што је позвао Сашу Матића? Ја сам видео 300 најлепших девојака и младића, не зна се ко је лепши, певају сваку реч и хрватских песама, а богами још јаче песме Саше Матића. А то су хрватска, наша деца.Па ја ћу до смрти да певам 'Не може ми нико ништа' (Митар Мирић)! Зашто вас то толико тако узбуђује и излуђује? Ако вам смета, па не морате да ме гледате, пустите ме да се забавим како хоћу".

Имао је поруку за новинаре и медије:

"Зашто ви, из ниских побуда, мени нешто замерате? Ви можете да будете само хроничари догађаја, а не судије. За вас је одавно речено да сте седма сила. Нисте. Ви сте трећа сила. Онда пишите истину о правим проблемима, нас пљачкају пред очима, а ви им држите водицу. А ја, који сам донео 300 милионе евра нето у Хрватску, мене разапињете!"



Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БЕД БЛУ БОЈС

23.06.2017 16:05

МАМИЊО ЈЕ СПОРТСКИ МАНГУП ЗНА НАПРАВИТИ ЛОВУ ЗНА ПРЕПОЗНАТИ ВРИЈЕДНОСТ ИГРАЦА ТО РАДИ ВРЛО УСПЈЕСНО АЛИ ВЈЕРОВАТНО СМЕТА ПОЛИТИЦКИМ МОЦНИЦИМА ПА ГА ЗАТО И ПРОГОНЕ

ОДГОВОРИТЕ