Излануо се на покеру, пропао му трансфер у Барсу?!

Глупост Лукаса Лиме могла би да му поквари већ договорени трансфер из Сантоса у Барселону вредан - НУЛА евра.

Фудбал 25.06.2017 | 14:00
Излануо се на покеру, пропао му трансфер у Барсу?!
Бразилац Лукас Лима објавио је да је постао нови играч Барселоне за нула евра у тренутку када је - играо покер!

Укратко - ова глупост могла би да га кошта трансфера каријере, утолико што Барса према правилима ФИФА није смела да преговара са "десетком" Сантоса без одобрења клуба, а изгледа да је управо то био случај.

Јер... Лими уговор са Сантосом истиче 31. децембра 2017. године, што значи да ће бити слободан да преговара са заинтересованим клубовима на уласку у последњих шест месеци уговора, односно тек после 30. јуна 2017. године.

Јасно вам је да је Барселона, која је већ била кажњавана због кршења правила приликом трансфера и "кибицовања" малолетних играча, склопила договор са Лимом десетак или више дана пре него што је на то, званично, имала право.

Лиму је Барселони, наводно, препоручио лично Нејмаров отац, који је и сам био у проблему са законом због начина на који је, као менаџер свог сина (такође играча Сантоса у том тренутку), уговорио трансфер званично вредан 57 милиона евра, а незванично преко – 100!

Бивши дечко Нејмарове сестре, Рафаеле, договорио се са Барсом око уговора до 2023. године вредног четири милиона евра по сезони, међутим цео посао могао би да пропадне изнанада након што Лима није издржао, већ је пред 50-ак сведока на једној партији покера у Сао Паулу изјавио да је ствар завршена и да је постао саиграч Нејмара, Леа Месија, Луиса Суареза и осталих.

Водећи бразилски медији брзо су дошли у посед спорног снимка и објавили вест дана, која је наравно брзо стигла и до Шпаније, а видећемо да ли и до канцеларија ФИФА у Цириху.

Претпоставка је да челници Барселоне неће тек тако одустати од овог играча, којег ће самим истеком уговора последњег дана 2017. године добити за нула евра, али је и реално да ће правни тим каталонског гиганта добро измерити ситуацију и проценити колику би штету клуб могао да претрпи уколико би се ФИФА "закачила" за лапсус током партије покера.

Додатни проблем могле би да представљају изјаве Лиминих саиграча, који су му увелико пожелели све најбоље у Шпанији.

"Срећни смо због њега, јер је играч који то заслужује. Он је играч око чијих се квалитета у Бразилу не расправља. Репрезентативац је, Сантосу је дао много. Сигуран сам да ће бити супер срећан у тиму у који иде. Недостајаће нам, али живот иде даље. Желимо му сву срећу у Барселони", рекао је Бруно Енрике за ЕСПН.

Лима је изненадио многе Бразилце када се 2015. године појавио на списку тадашњег селектора репрезентације, Карлоса Дунге, без да је пре тога био биран у млађим категоријама.

Оне који су сумњали у њега и Дунгин избор ућуткао је голом у Буенос Ајресу на старту квалификација за Светско првенство у Русији који је Бразилу донео бод у великом дербију са Аргентином - 1:1, а у међувремену 14 пута носио је дрес "Селекаа", са којим одлучно "гази" ка Русији.

Играча који је, очигледно, сазрео нешто касније (има 26 година) пратили су дуго Бајерн Минхен и Реал Мадрид, али је Барселона била најконкретнија, уверена да овај левоноги офанзивни везиста има шта да пружи и у Европи након што је 2016. био проглашен за најбољег играча Паулиста шампионата који је и те, и претходне сезоне, освојио са Сантосом.

По сезонама, Лима је у Сантосу давао пет, шест и пет голова, а одласком Габријела Жезуса у Интер узео је чувену "десетку" коју је давно носио славни Пеле и коју су потом на леђима имали само одабрани, а један од њих је и Дејан "Рамбо" Петковић.

Лима је ове сезоне дао два гола на 19 утакмица за Сантос, који га је 2013. године платио Интернасионалу непуна два милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар