Лејвер: Ех, да они играју дрвеним рекетима...

Легендарни аустралијски тенисер Род Лејвер сматра да би се данашњи играчи мучили да играју са дрвеним рекетима, али и да су Федерер и Надал "као вино".

Тенис 25.06.2017 | 12:30
Лејвер: Ех, да они играју дрвеним рекетима...
Аустралијанац је два пута комплетирао календарски Гренд слем, централни терен на Аустралијан Опену носи његово име.

Овог пута, Лејвер се пред Вимблдон осврнуо на то шта њему значи најпрестижнији тениски турнир.

"То је магично место. Али верујем да би и Федерер и сви други играчи вероватно одговорили исто. За мене је Вимблдон као дом; Ја сам Аустралијанац и одрастао сам на трави. То је било као путовање светом и налажење истог терена и језика, само са другачијим акцентом".

Данашњи играчи се разликују од периода када је Лејвер освајао титуле јер свему приступају знатно озбиљније.

"Да ли је другачије него раније? Не знам који је прецизан одговор. Данас има више притиска, али и ми смо осећали притисак. Другачији је менталитет". Лејвер за тренутну неочекивану форму Надала и Федерера каже да су као вино.

"Вино никада не стари зар не? Надал и Федерер, видите ли их? Постали су бољи и променили своју игру. Видим себе у њима, волео сам да играм на трави. Онда сам на шљаци губио од Пјетранђелија, нисам био тако добар", присећа се Лејвер и додаје да је касније схватио како да побеђује најбоље на шљаци и освојио Ролан Гарос.

За поједине младе играче попут НИка Кирјоса каже да су благословени даром, али да Кирјоса смета "глава" али и то што нема шампионски став.

"Дешава се то у многим спортовима, не само у тенису. Добри су, али не знају како да се контролишу. Међутим, Кирјос се побољшава" каже Лејвер.

На питање како би изгледало када би Федерер и Надал играли у истој ери као и Лејвер, Аустралијанац је имао занимљив одговор:

"Не би могли да играју дрвеним рекетима. Шалим се наравно, али би имали проблема, јер увек морате ударати лоптицу средином рекета. Истовремено, поштено је рећи да бисте сада физички морали да будете знатно бољи него некада" , истакао је Лејвер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар