КК: Реми Њемачке и Чилеа!

Фудбалери Немачке и Чилеа ремизирали су 1:1, у дербију другог кола Групе Б Купа конфедерација.  "Б" шампион света одолео прваку Јужне Америке! Немачка и Чиле се после ремија у међусобном окршају налазе на по бод од полуфинала ФИФА Купа конфедерација у Русији.

Фудбал 22.06.2017 | 22:10
КК: Реми Њемачке и Чилеа!
Чилеанци су повели већ у шестом минуту када је Алексис Санчес искористио грешку Шкодрана Мустафија и постао најбољи стрелац у историји "Ла Риохе".

Шампион света није блистао у првом полувремену, али је успео да изједначи четири минута пре паузе после сјајне акције Јонаса Хектора коју је рализовао Ларс Штиндл.

У наставку меча одличне шансе за Чиле су пропустили Санчес и Артуро Видал, који су шутирали изнад гола из сјајних ситуација.

С друге стране, прилику да донесе преокрет и победу Немачккој 17 минута пре краја пропустио Штинд, тачније Џони Ерара је сјајно интервенисао.

Нерешено је било и у првом мечу групе између Камеруна и Аустралије, такође 1:1.

Чиле и Немачка имају по четири, а Аустралија и Камерун по један бод. У последњем колу играју Чиле – Аустралија и Немачка – Камерун.

Репрезентација Немачке допутовала је на ФИФА Куп конфедерација у драстично подмлађеном саставу, али изгледа да ће јој и то бити довољно макар за полуфинале.

Јуноше под командом Јоакима Лева у четвртак увече у Казању су одолеле Чилеу, који ће захваљујући нешто бољој гол-разлици ући у последње коло као лидер групе.

Немачка - Чиле 1:1!

Двоструки узастопни првак Јужне Америке повео је већ у шестом минуту преко Алексиса Санчеза, коме је саиграч из Арсенала Шкодран Мустафи буквално поклонио лопту на око 25 метара од гола. Санчез је одиграо дупли пас са Артуром Видалом, изашао сам испред Тер Штегена и матирао га ударцем у ближи угао.

Едуардо Варгас у 20. минуту је уздрмао пречку ударцем са 18 метара, чинило се да Чилеанци држе актуелне шампионе света "у шаци", али био је довољан само један мали тренутак непажње да Немачка изједначи.

Прво полувреме ближило се крају, када је Емре Џан провукао лопту на лево крило, иза одбране Чилеа, утрчао је Јонас Хектор и идеално упослио Ларса Штиндла, коме са само пет метара није било тешко да скрене центаршут у мрежу.

Штиндл је, иначе, са 28 година други најстарији репрезентативац Немачке на овом турниру.

Друго полувреме донело је далеко мање узбуђења, а већ од 65-70. минута и једни и други су практично стали, свесни да их реми 90 одсто води у полуфинале.

Камерун и Аустралија, који су такође одиграли 1:1 (судио Милорад Мажић), мораће у последњем колу да тријумфују против фаворита, и то са два гола разлике, како би избили у врх табеле и пласирали се у даље такмичење.

РЕЗУЛТАТИ 2. КОЛА ГРУПЕ Б:

Камерун - Аустралија 1:1 (1:0)
/Замбо Ангуиса 45+1 - Милиган 60п/

Немачка - Чиле 1:1 (1:1)
/Штиндл 41 - Санчез 6/

Група Б:
1. Чиле 2 1 1 0 3:1 4
2. Немачка 2 1 1 0 4:3 4
3. Аустралија 2 0 1 1 3:4 1
4. Камерун 2 0 1 1 1:3 1

ПАРОВИ 3. КОЛА (недеља): Немачка - Камерун, Чиле - Аустралија

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар