Ломи се око Роналда!

Две опције, а ниједна није Манчестер Јунајтед! Шта ће одабрати Кристијано?

Фудбал 24.06.2017 | 14:00
Ломи се око Роналда!
Кристијано Роналдо и даље ћути док палнета бруји о њему. Уздрмао је светско фудбалско тржиште до темеља када је „шапнуо“ земљацима из Аболе да објаве како није срећан у Реалу и како жели да оде због оптужби за утају пореза.

Одмах се дигла прашина јер би Роналдов прелазак у неки други клуб значио и нови светски рекорд у висини трансфера. Иако има 32 године, Кристијано игра у животној форми и тешко да у овом тренутку на свету постоји пожељнијег играча од њега. Перспективнији свакако, алиКристијано је еквивалент аутоматског успеха. Он гарантује трофеје.

Наравно, узак је круг кандидата који могу себи да приуште Кристијана, а као два најозбиљнија купца су важили Манчестер Јунајтед и Пари Сен Жермен. Ипак, изгледа у Јунајтеду полако одустају од идеје о враћању Кристијана на Театар снова. Прексуп је, није више малд, а ни Мурињо га не жели. Наравно, постоји „за“ и „против“ аргументи, али чини ће у Јунајтедовом случају превагнути ови други. Мурињо хоће другачији тип предатора у нападу попут Левандовског или Морате.

То оставља Пари Сен Жермен као јединог могућег купца ако се не рачунају луде понуде из Кине. Одавно ПСЖ сања о Кристијану, само је чекао овакав миг да коначно добије какву-такву шансу да проба да га купи. Пробали су све, доводили свакаква звучна имена, али нису дошли ни до полуфинала Лиге шампиона. А камоли до трофеја који је одавно зацртан као главни циљ. Роналдо је последња нада да ће успети да „купе“ успех у Лиги шампиона.

Одраније је познато да ПСЖ има буџет од 220.000.000 евра за летњи прелазни рок. Већина тог буџета би отишла на Роналда. Адут је и Роналдов менаџер Жорж Мендеш који је у добрим односима са Пари Сен Жерменом. Данашња насловница француског Лекипадовољно говори о озбиљној амбицији Светаца да доведу Португалца. Спремни су му да понуде и значајну повишицу, а на руку им иде и договорен долазак Кристијановог пријатељаПепеа. Такође Мендешовог клијента.

Друга опција је останак у Реалу. Иако је Кристијано у једном тренутку био изричит у жељи да побегне из Шпаније, сада је ситуација другачија. Према сазнањима шпанских медија, поверио се саиграчима из репрезентације да су га гануле речи председника ФлорентинаПереза. Први човек Реала је јавно пружио безрезервну подршку Роналду. Португалцу се то свидело, мада самтра да је Реал са таквим ставом требало раније да изађе у јавност када су га медији етикетирали као криминалца. Једино што је Реал тада урадио је било штуро саопштење као знак подршке.

Све ће бити познато после Купа конфедерација када ће према Перезовој најави бити одржан састанак између њега и Роналда. До тада ПСЖ има времена да Португалца намами атрактивним уговором у Град светлости.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар