Стижу позитивни сигнали, Донарума би да остане?!

Одређен нови дан Д, Рајола у Пољској! “Хајде да причамо”. . . !

Фудбал 22.06.2017 | 20:45
Стижу позитивни сигнали, Донарума би да остане?!
Теленовела “Донарума” се наставља, данас имамо нову епизоду… Јучерашње најаве да ће Милан и Ђанлуиђи Донарума после тоталног колапса у односима, опет започети преговоре о новом уговору сада добијају све јаче потврде. Добар део италијанских медија јутрос тврди да је Донарума спреман да размисли о новом уговору и да опет прича са Миланом.

Какве су шансе да се договоре и пређу преко свега? То већ нико не зна…

Из Пољске где се Донарума налази са младом репрезентацијом на ЕП, стижу позитивни сигнали да млади голман жели да саслуша нови Миланов предлог о продужењу уговора. До Милана је стигла Донарумина порука: “Хајде да опет причамо”.

Шта је Донаруму натерало да омекша став?

Говори се о неколико фактора. Први је помирљив тон генералног директора Марка Фасонеакоји је поручио да би клуб дочекао Ђиђа раширених руку ако промени одлуку, а да би то урадили и навијачи што значи да би клуб стао иза играча и затражио колективни опроштај међу навијачком армијом. Фасоне не пада у ватру, покушава да спусти тензије, а Мино Рајола је већ рекао да има добар односа са њим и да могу опет да причају.

Друга ствар јер то што је Донарума забринут за следећу сезону јер је видео да је Милан озбиљан у намери да га пошаље на трибине и да већ тражи замену. Италијан не жели да изгуби целу сезону у каријери. Трећи разлог је чињеница да на хоризонту нема ниједне конкретне понуде неког велика и гаранције да би Донарума бранио тамо следеће сезоне. У овом тренутку, није реална опција за првог голмана Реал Мадрида, Јувентуса или Манчестер Јунајтеда. ПСЖ и остали нису тако примамљиве опције… Простије речено: Нема где!

За оптимистичне сигнале је заслужан и Миланов прелазни рок, односно озбиљност Росонера на летњој пијаци пошто су заиста много урадили на јачању тима и Донарума може себе да замисли са Миланом у Лиги шампиона.

Највећи проблем је однос Мина Рајоле и Милана. Ако ту дође до отопљавања, онда је све могуће, па и потписивање новог уговора између Милана и Ђанлуиђија Донаруме. У причу се опет укључио и Адријано Галијани који покушава да омекша Рајолу са којим се зна дуго година и натера га да пружи нову и поштену шансу Милану.

Рајолин рођак и први сарадник Енцо је одлетео у Пољску да разговара са Донарумом и види колико је он заиста расположен да почне нове преговоре са Миланом и под којим условима. Клуб са Сан Сира је већ одредио и нову границу за коначан договор. ЧекаћеДонаруму до 3. јула када почињу припреме и до тада ће на “стенд-бају” држати све преговоре са другим голманима попут Перина, Нета, Лена или Руи Патрисија који се помињу.

Ситуација је боља него пре два дана, притисак јавности очигледно утиче на Донаруму, али на крају ће одлуку донти Рајола… 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар