Џикић у Подгорици: Да радимо као један!

Нови тренер кошаркаша Будућности Александар Џикић допутовао у Подгорицу. "Да сви радимо као један, није само на мени прављење екипе", рекао он на подгоричком аеродрому.

Кошарка 22.06.2017 | 16:30
Џикић у Подгорици: Да радимо као један!
Александар Џикић је у новом клубу. После словеначке Крке, Олимпије и Партизана, опет ће водити клуб из АБА лиге - подгоричку Будућност, која има велике амбиције.

По доласку у Подгорицу, Џикић је Радио-телевизији Црне Горе рекао да очекују да сви у клубу раде као један, са истим циљем.

"На свима у клубу, не само на мени, јесте да радимо заједно. Сви треба да имамо исти циљ, да не вуче свако на своју страну, неко лево, неко десно, неко доле...", рекао је Џикић за РТВЦГ, по доласку на подгорички аеродром.

Није хтео да коментарише дужину преговора са управом Будућности, већ је на то питање одговорио на свој начин:

"Договарали смо се док се нисмо договорили... Судећи према неким основним цртама, размишљамо на исти начин, зато смо се и договорили".

У подгоричкој дворани "Морача", љубитељи Будућности су га лепо дочекали у јануару, када је Партизан гостовао.

"Био је стварно леп дочек, надам се да се мишљење тих људи неће променити", каже Џикић на то.

Упитан како види Будућност и која је његова визија развоја клуба, Џикић је кратко одговорио: "Још је рано за разговор о томе."

Џикић је тренерску каријеру започео је 1994. године, као асистент у Беовуку, гдје је три сезоне касније постао и главни тренер. Затим је поново радио као асистент и то шест година у Партизану, потом две године у Минесота Тимбервулвсима, после чега је самостално радио у Олимпији, Крки, Лијетувос ритасу, као и репрезентацији Македоније.

Највише успјеха имао је у Крки. За три сезоне је освојио три титуле у националном првенству, Фиба Еурочеленџ куп и по два Купа и Суперкупа Словеније.

Осим новог тренера, Будућност би данас требало да промовише и прва два појачања - Николу Ивановића и Данила Николића, који ће се вратити у редове подгоричког клуба.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар