Прича: Бунтовник који је спискао више од 100 милиона!

Легендарни немачки тенисер Борис Бекер банкротирао је у среду због дуга приватној банци "Арбутнот Лејтам" у износу од скоро четири милиона евра.

Тенис 23.06.2017 | 23:45
Прича: Бунтовник који је спискао више од 100 милиона!
Адвокати 49-годишњег Немца поднели су захтев суду у Лондону да му се омогући последња шанса за исплату вишегодишњег дуга, али је он одбијен.

Судија Кристина Дерет, која је истакла да се сетила како је Бекер играо на теренима Ол Ингланд клаба, са жаљењем је објавила да је одлучила како нема довољно доказа да ће његов "значајан" дуг бити измирен у скоријој будућности.

Бекер је пети на вечној листи тенисера по зарада од турнира, а током каријере инкасирао је више од 110 милиона евра, што чињеницу да је банкротирао чини још невероватнијом. Такође, у последње три године радио је као тренер Новака Ђоковића када је Србин доминирао на АТП туру и зарадио убедљиво највише новца.

Међутим, нису га коштали проблеми на тениском терену и око њих, већ оно што је радио у приватном животу, тако да ни покушај да се имање на Маљорци стави под хипотеку у вредности од скоро шест милиона евра није успео.

Светски медији моментално су подсетили на причу из периода када је био са првом супругом Барбаром Фелтус, која је означила почетак топљења његовог богатства.

Како је и сам написао у ауобиографији део свог богаства морао је да остави бившој жени, коју је док је била трудна, преварио са конобарицом у јапанском ресторану. Борис и Барбара венчали су се 1993. године и имају двоје деце. Кад је Барбара други пут била трудна, били су у Лондону, а он је одвео у болницу и био уз њу док су трајали трудови.

Када су се посете завршиле, вратио се у хотел, а потом отишао у ресторан у престоници Енглеске. Служила га је извесна Ангела Ермакова, Рускиња која је касније постала манекенка и супермодел.

"Не знам шта ме је одвукло у мрак. Знам само да смо завршили у некаквој остави за метле. Следеће јутро отишао сам код Барбаре у болницу, спаковали смо ствари и отишли из Лондона", открио је Бекер.

Осам месеци касније стигао му је факс са потписом госпођице Ермакове и вести да ће постати отац. У почетку није желео да прихвати новонасталу ситуацију, али је пристао на ДНК тест и на крају признао да је дете његово.

"Преузимам одговорност за малу Ану. Бринућу се за њу и пружићу јој све што треба. Деца су најважнија, учинићу све да одрасте срећна", рекао је тада.

Постојале су разне верзије приче – једна је била да је у све уплетена руска мафија која је преко атрактивне конобарице уцењивала тенисера, па до оне у којој је Ермакова сама себе оплодила задржавши Бекерово семе након оралног секса.

На крају, резултат је био износ од два милиона евра које је платио због алиментације и тужбе за старатељство над дететом, да би развод брака са Барбаром дошао као нови ударац. Он је Немици америчког порекла морао да исплати 12,5 милиона евра у кешу, да јој остави заједничку вилу у Мајамију и плати судске трошкове у износу од 2,25 милиона евра.

Троструки шампион Вимблдона први велики успех остварио је са само 17 година, а и током играчких дана волео је раскалашан живот. Споменуто имање на Маљорци, које је уредио у мароканском и турском стилу, било је поприште многих журки и славља на које није жалио новац.

Оно је било и залог за сваки финансијски проблем који је стизао – пре пет година Шпански суд је наредио аукцију виле са почетном ценом од 7 милиона евра, како би се платио дуг баштованима у вредности од чак 250.000 евра.

У исто време Бекер је морао да плати скоро 400.000 извођачима грађевинских радова који су се жалили да им није покрио одређене делатности, на шта је стигао и судски рачун од 90.000 европских новчаница. Године 2012. желео је да започне онлајн фирму за продају органске хране, бизнис је пропао и следовала је исплата од 900.000 евра пословном партнеру.

Нису изостали ни проблеми са плаћањем пореза – упркос селидби у Монако морао је да држави исплати више од 2,5 милиона евра и тада се први пут појавила опција подизања хипотеке на имање на Маљорци које је распрострањено на чак 25 хектара.

После развода, уследили су бројни неуспешни пословни подухвати чији "репови" и даље "уходе" славног Немца. Економски стручњаци проценили су да на исплату заосталих дуговања Бекер дневно мора да издвоји скоро 800 евра.

"Споран кредит сам хтео у потпуности да исплатим за само месец дана, разочаран сам што је мој захтев одбијен. Моје зараде су добро познате и јасно је да имам средства за отплату дуга", поручио је Бекер у саопштењу, пошто је додатни рок од 28 дана одбијен.

Главница позајмице од "Арбутнот Лејтам" банке износила је 3,5 милиона евра, док је камата нарасла на још скоро 500.000.

"Стекла сам утисак да је то човек који главу стално држи у песку", навела је судија Дерет, а његов адвокат Џон Бригс истакао је да Борис није "софистицирана особа када су у питању финансије".

Метју Абрахам, саветник у споменутој банци, одговорио је да је Бекер прекинуо расправу започету у априлу и да ништа конкретно не сугерише да ће захтев за хипотеком бити материјализован.

49-годишњак сада живи у Швајцарској са супругом Лили и сином Амадеусом, али је и пре објаве банкрота било индиција да се налази у тешкој финансијској ситуацији. Медији у Немачкој су ископали да је на суду изгубио парницу због дуга од 2.500 евра свештенику који га је венчао са садашњом супругом.

Бекер, који је раскинуо сарадњу са Новаком Ђоковићем крајем прошле сезоне, сада ради као коментатор "Евроспорта" и "ББЦ", као и мотивациони говорник, од чега зарађује од 25.000 евра за вече, па навише.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар