Интервју - Миленко Тепић: Никад не реци никад!

Искусни бек прича о својој првој сезони проведеној у Италији, перспективи Војислава Стојановића, могућем трећем доласку у редове црно-белих. . .

Кошарка 23.06.2017 | 00:00
Интервју - Миленко Тепић: Никад не реци никад!
Миленко Тепић налази се у тачки када може да каже како тачно пола живота игра сениорску кошарку. Зимус је прославио 30. рођендан, а дебитовао је за први тим новосадске Војводине када је имао само 15.

Саиграч му је у то време био прекаљени плејмејкер Дејан Радоњић, данас цењени евролигашки тренер.

Тепић је минуле сезоне, након што се опробао у Грчкој, Шпанији и Литванији, имао прилику да заигра и у Италији, у дресу Капо ди Орланда са Сицилије, што је за њега било веома позитивно искуство.

"Било ми је лепо у Италији, не могу да се жалим. Уговор ми је истекао, не знам још да ли ћу остати, али тренутно и не размишљам превише о томе", рекао је Тепић за МОНДО.

Сезону сматра успешном, иако је могло и боље.

"Били смо осми, ушли смо у плеј-оф и испали од Арманија. Генерално је то била добра сезона за стандарде Орландине. Били смо и међу прва четири, пети, шести, а на крају смо доживели неке поразе и пали на осмо место... Пар повреда на нешто 'краћи' састав нас је коштало бољег пласмана у лиги, можда и полуфинала плеј-офа. Али, кад се подвуче црта, играли смо добру кошарку и уживао сам тамо".

Шта играча у његовим годинама опредељује при избору новог клуба - борба за висок пласман или добар лични статус?

"Најбоље је када нађете и једно и друго. Сваки играч воли да се бори за трофеје. Ако има иоле спортског мотива, то му је увек приоритет. Наравно да бих и ја волео да сам у тиму који игра полуфинала и финала, али није све до мене, морају мало да се поклопе коцкице. Најважније ми је да играм док ме здравље служи и док имам правог спортског мотива".

О ЕВЕНТУАЛНОМ ПОВРАТКУ У ПАРТИЗАН...

То што је разговор вођен на реновираним бетонским теренима КК Партизан на Калемегдану утицало је да тема (новог) повратка међу црно-беле не буде заобиђена.

Тепић је био играч Партизана од 2006. до 2009, када је са Новицом Величковићем и Урошем Трипковићем чинио перспективни "трио ТНТ", па од децембра 2013. до августа 2015, када је међу последњима напустио брод који тоне.

Могућност да трећи пут дође у Хумску 1 не жели да искључи, мада тренутно не може да буде озбиљне приче о томе, јер Партизан нема ни председника, ни тренера.

"Никад не реци никад. Партизан је клуб за који навијам од малена, где сам провео пет сениорских сезона, можда и најлепших у каријери. Из времена у Партизану ми је остало највише пријатеља...", каже бивши репрезентативац Србије.

"Жао ми је што клуб тренутно није на нивоу на коме је био, али Партизан има много тога на чему може да базира своју будућност. Надам се да ће се коцкице слагати све боље и боље... Партизан је велико кошаркашко име и где год да одете, респектује се то што сте некада били његов играч. Верујем да ће наћи свој пут, прави идентитет и вратити се на евролигашки ниво".

На крају интервјуа, Тепића смо питали за мишљење о саиграчу из Орландине Војиславу Стојановићу (20), некадашњем јуниору Црвене звезде и младом репрезентативцу.

Он је крајем априла покидао предњи укрштени лигамент колена и морао да пропусти финиш сезоне.

"Нажалост, доживео је повреду, али ако има нечега доброг у свему томе, његов опоравак одвијаће се највише у периоду између две сезоне. Талентован је момак, има добар статус у Орландини, има простор за грешку и за сад се добро сналази. Врло је талентован, што се каже - има срца, воли да победи, тако игра, тако се понаша и на тренинзима. Заиста се надам да ће у наредним годинама његов квалитет у потпуности доћи до изражаја".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар