Како је Новак одушевио директора "Лакоста"...

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пре неколико недеља потписао је уговор са француком компанијом спортске опреме "Лакост".

Тенис 24.06.2017 | 08:30
Како је Новак одушевио директора "Лакоста"...
Ђоковић је после пет година током којих је носио опрему јапанског произвођача "Уникло" одлучио да се придружи француској компанији и постане нови "крокодил".

Финансијски детаљи нису саопштени, али су светски медији ископали информацију да ће током петогодишњег уговора инкасирати више од 75 милиона евра.

Тако велике ствари у каријери дуго се планирају, па је Тјери Жибер, извршни директор "Лакоста" открио како је изгледао први састанак са Новаком, који се догодио током прошлогодишњег Ролан Гароса.

"Када сам се пре три године придружио компанији, заједно са тимом смо одлучили да се фокусирамо на два главна аспекта – спорт и елеганцију. Спорт је у ДНК наше компаније, па смо само морали да надоградимо ту вредност, због чега смо почели да тражимо сјајног амбасадора", открио је Жибер стратегију којом су изашли пред освајача 12 Гренд слем титула.

Ђоковић је прошле сезоне у Паризу стигао до прве титуле, чиме је дотакао тениски "свети грал", да би на истом турниру почео договор о новој сарадњи.



"Прошле године на Ролан Гаросу сам упознао Новака и био је то велики дан за мене. Лепо смо разговарали, осетио сам да много води рачуна и брине о другима, као и да покушава да буде позитиван и поштује свакога. То је био невероватан састанак који ћу памтити до краја живота", додао је директор "Лакоста".

Округло 12 месеци касније најбољи српски спортиста свих времена појавио се у опреми за карактеристичним крокодилом на левој страни груди.

Њега је пре споменутог "Уникла" облачио немачки "Адидас", са којим и даље има уговор за патике, односно италијански "Серђо Такини" (Сергио Таццхини). Током прелазног периода, за потписом Србина био је и амерички "Најки" (Нике), можда и највећи "играч" на тениском тржишту, али их је Ђоковић одбио чак три пута.

Годишњи приход популарног "Лакоста" је око 500 милиона евра, од тенисера и тенисерки спонзорише Едуара Роже-Васлана, Федерика Делбониса, Пабла Куеваса, Николу Мауа, Жилијена Бенетоа, Доминику Цибулкову, Јелену Веснину, Гиљерма Гарсија-Лопеса, Беноа Пера, Роберта Баутисту Агута...

Такође, француски произвођач је и један од генералних спонзора неколико значајних турнира, од којих је су свакако највећи Ролан Гарос, Аустралијан опен и Завршни Мастерс у Лондону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар