Комисија данас о спорној изјави Мајкићеве

У Сарајеву ће данас бити одржана сједница заједничке Комисије за људска права парламента БиХ, на којој би требало да буде разматрана пријава за кршење кодекса коју је против посланика СНСД-а у Представничком дому Душанке Мајкић поднио замјеник предсједавајућег овог дома Младен Босић (СДС)

Босна и Херцеговина 22.06.2017 | 09:07
Комисија данас о спорној изјави Мајкићеве
Босић је против Мајкићеве поднио пријаву Комисији за кодекс у парламенту БиХ, за коју је надлежна Комисија за људска права и избјеглице, због њене изјаве у емисији "Аспект" РТРС-а, када је, како је казао, изрекла ноторну лаж, усмјерену против његове личности.

"Био сам заиста шокиран када сам на РТРС-у у емисији 'Аспект' слушао изјаву посланице Душанке Мајкић (СНСД) да сам послије пада закона о акцизама сав усплахирен и сретан стрчао у ресторан и рекао; 'Добро је пале су акцизе неће бити пензија и плата', рекао је недавно Босић.

Он је демантовао да је то урадио, и додао да Мајкићева овако сије мржњу.

"Таквим безочним лажима, вођењем политике, коју утемељује, не само Душанка Мајкић, него и много других политичара који су активни и у ентитетима, и на нивоу БИХ, доводимо читаву политичку ситуацију у бесмисао, јер то је ноторна лаж зато што ја то никада не бих ни помислио, а не изговорио да је добро да пензионери не добију пензију. Очито се ради о хушкању, о сијању мржње, о безочном блаћењу и није то очито једини примјер", казао је Босић, наводећи да се ради о политичкој стратегији блаћења, нападања и дизања тензија и појачавања мржње коју раде појединци углавном из СНСД-а.

Босић је рекао да није имао другог начина да се бори против тога него да реагује и поднесе пријаву Комисији за кодекс у Парламенту БиХ за коју је надлежна Комисија за људска права и избјеглице.

Мајкићева је у изјави Срни потврдила да ће присуствовати најављеној сједници комисије, додајући да није прекршила скупштински кодекс и да ће све расправити током расправе на сједници комисије у четвртак.

"Колико сам ја прекршила кодекс чућемо на тој сједници на којој ће бити и актери који су ту били и изговорили ту реченицу", истакла је Мајкићева.

Она је додала да је спорну реченицу цитирала и да би можда била у прекршају да је измислила. "На сједници ћемо расправити о томе", поручила је Мајкићева.

Сједница Заједничке комисије за људска права треба да почне у 10:00 часова у згради Парламентарне скупштине БиХ.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

марко

22.06.2017 08:31

Мајкицева треба да се казни јер јој то није прва лаж.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геј=океј

22.06.2017 08:35

Само на суд Босићу и натјерај ту задриглу гутачицу јагњећих плећки (с костима) да ти исплати ону отпремнину, што је поткачила док је уживала пуних 18 минута у пензији. Убједљиво нај грдније "женско" на Европском континенту, фуууууууј!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.06.2017 09:52

Дали смије. На суд.

Name

Напријед

22.06.2017 08:44

Неистине, боље речено лажи, од кога год долазиле, морају бити санкционисане. Поготову јавне личности се са таквим стварима не смију служити. Неко није у праву, да ли Босић или Мајкићева, мора се знати ко? Одговорности морају постојати, етика и морал морају поново ући у састав личности сваког појединца. У противном смо пропали и нестаће нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

22.06.2017 09:15

Браћо Срби, лажите, петљајте, крадите, или још увијек подржавајте та недјела, нисте ви још огладњели!

Name

Маја

22.06.2017 08:50

Нека се само погледа у огледало !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.06.2017 09:03

Да тебе видимо мајо...

Name

маки

22.06.2017 09:10

Људи моји , па погледајте само ту лубању дотицне , баје , онај хијенски осмјех спирица , и све вам је јасно .. Камено доба, ејјјј , владају људи који имају ДНК пецинског цовјека , а овај луди народ то воли , ма обозава ! Одавно је вријеме за куке и мотике или преко гране , сам не мозес ниста //

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преклињем

22.06.2017 09:51

Немојте ми против ње , док год уноси у куцу,мора мало лагити,а има и добре уцитеље.Ма она се само наслусала лази,па ето и она малоцак пробала,да цује ста це багра реци и какве су реакције ових сто лезе и не воле да раде.И не будите стока зајезљива,јер да има ико способнији од ње она би узивала у пензији.Потребна је српској да је подигне из пепела,видецете колики је патриота.Није све у оних тридесет иљадАрки,јебле вас паре.Вама народе погани и глупави и тупави смета њено образовање и памет.Ти се морас протестанту помирити са тиме и схвати да је то реалност.Мајки зивела и јос једну плецку спуцај за мезу ,а другу за руцак.Керовима сто те прозивају подај коске,неце их глодјат него це их запрпат,вудјецес.То ти је доказ да у српској нико није гладан.Мајки љубим те...

Name

Рс

22.06.2017 09:28

Овако изгледа кад немају прецег посла лазов тузи лазова а јебес екононију и народ а видим и народ КО народ одма једене куди друге хвали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

22.06.2017 09:42

Битно да ЦЕ дневница лец а јесил ил ниси свакако није битно.

ОДГОВОРИТЕ