ЕП до 21: Нијемци и Чеси ''збрисали'' Данце и ''Азуре''!

Чеси изненадили Италијане! Млада фудбалска репрезентација Чешке победила је Италију са 3:1, у другом колу Групе Ц на Европском првенству у Пољској.  Италија на коленима, Донарума примио пројектил са 30 метара! Еврогол Михаила Лифтнера крунисао сјајну игру селекције Витеслава Лавичке - 3:1. Перфектни Немци послали Данце кући! Млада фудбалска репрезентација Немачке победила је Данску са 3:0 у другом колу Групе Ц Европског првенства.  Немци су много јаки: Данци испрашени за 27 минута, али ништа није готово! Панцери још нису обезбедили пролаз у полуфинале, иако имају шест бодова, а у последњем колу их чека меч са Италијом.

Фудбал 21.06.2017 | 23:35
ЕП до 21: Нијемци и Чеси ''збрисали'' Данце и ''Азуре''!
Стрелци су били Дејви Зелке у 53, Марк-Оливер Кемф у 73. и Надим Амири у 79. минуту.

Немачка има шест бодова и испред је Чешке и Италије које имају по три, док је Данска последња са нула.

Немачка иде корацима Шпаније. Панцери су били сигурни и у другом колу Европског првенства у Пољској, па су после Чешке савладали и Данску, овога пута са 3:0.

Данци су се држали читаво полувреме, али их је својом лепотицом „отворио“ Деви Зелке, који је на сјајан начин лобовао Хејбјерга за ивице казненог простора. Селекција Нилса Фредериксена није имала идеју на који начин да дође до изједначења, па убрзо остала у потпуности остала без концетрације, а то су искористили изабраници Штефана Кунца и са головима Кемфа и Амирија дошли до убедљивог славља.

Иако имају две сигурне победе и гол-разлику 5:0, Немци још нису обезбедили пласман у полуфинале, јер по три бода имају Италија и Чешка. Панцери у последњем колу играју против Азурина, који по сваку цену морају да ваде флеке у тој утакмици због пораза од Чеха.

Стрелци за Чешку били су Михал Травник у 24, Марек Хавлик у 79. и Михаел Луфтнер у 85. минуту, док је гол за Италију у 70. дао Доменико Берарди.

Велико изненађење у Пољској! Чешка је прегазила Италију у Тихију и дошла до прве победе на Европском првенству – 3:1 (1:0). Утакмицу је обележио феноменалан погодак Михаила Лифтнера са 30 метара, када је Ђанлуиђи Донарума и трећи пут на утакмици морао да вади лопту из своје мреже.

Селекција Витеслава Лавичке је одиграла одличан меч, повела у идеалном тренутку прекоМихала Травника, након чега су Азурини морали да нападају свим силама, али су се том приликом изгледа превише изморили. Сатав Луиђија ди Бијађа је коначно изједначила у 70. минуту преко Доменика Берардија, али су чеси имали кеца из рукава. Марек Хавлик је само девет минута касније крунисао сјајну акцију свог тима и поново вратио Чешкој вођство.

Ипак, оно најлепше су Чеси сачували за крај. Лифтнер је повукао лопту још са своје половине, а онда опалио као из катапулта. Донарума се бацио колико је дугачак, али је још једном био немоћан.

Италија је сада на ивици елиминације, пошто мора да се вади против Немачке у другом колу. Чеси ће против Данске покушати да пронађу пут ка полуфиналу, али морају да им се поклопе и други резултати.

Мечеви у овој групи играју се у суботу 24. јуна од 20.45.

Чешка – Италија 3:1 (1:0)
/Травник 24, Хавлик 79, Лифтнер 85 – Берарди 70/

Немачка – Данска 3:0 (0:0)
/Селке 52, Кемф 72, Амири 79/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар