КК: Преокрет Мексика, туча у финишу!

Фудбалери Мексика победили су Нови Зеланд са 2:1, у другом колу Групе А на Купу конфедерација.  Мајсторија Хименеза, преокрет Мексика! Нови Зеланд изненадио вођством на полувремену, али фаворит је у наставку утакмице 2. кола ФИФА Купа конфедерација поставио ствари на своје место.

Фудбал 21.06.2017 | 23:25
КК: Преокрет Мексика, туча у финишу!
Прокључала мексичка крв против Новог Зеланда: Страшна повреда, преокрет и општа туча! Сомбрероси славили са 2:1 у утакмици у Сочију у другом колу Купа конфедерација.

Репрезентација Мексика направила је велики корак ка пласману у полуфинале Купа конфедерација, победивши Нови Зеланд у Сочију резултатом 2:1 (0:1)!

"Кивији" су повели у 42. минуту преко Криса Вуда, који је казнио серију грешака одбране Мексика, да би преокрет у другом полувремену донели Раул Хименез и ветеран Орибе Пералта(на слици), погоцима у 54, односно 72. минуту.

Посебно леп био је изједначујући гол нападача Бенфике, постигнут из окрета са ивице казненог простора.

Леп фудбал игра се у Мексику, а Сомбрероси су то још једном доказали. Ова средњеамеричка селекција у Сочију је после преокрета савладала Нови Зеланд са 2:1 у утакмици другог кола Групе А Купа Конфедерација. И не само то, Мексико је отворио врата полуфинала, али ће последње коло одлучити о коначном пласману.

Мексиканци су били бољи ривал у другом полувремену, а како су се ствари развијале, могли су и убедљивије да славе. У сваком случају, човек који је постигао победоносни погодак био је Хавијер Агино у 72. минуту после асистенције Орибеа Пералте.

Утакмицу је обележио и инцидент у надокнади времена када је умало дошло до опште туче на терену коју је иницирао Ерера. Главни арбитар је на крају гледао успорени снимак, али је, зачуђујуће, дао само два жута картона.

Иначе, у првом делу утакмице Новозеланђани су играли сасвим пристојно, а резултат тога је водећи гол Криса Вуда три минута пре одласка на одмор.

На жалост по Мексиканце у 33. минуту ван терена је морао Карлос Салседо због озбиљне повреде рамена и кључне кости. Сцена је била врло непријатна, а на крај су му лекари имобилисали врат. 

Тај погодак, међутим, као да је потпуно разбудио и раздрмао Сомбреросе који су у другом полувремену изашли као потпуно другачија екипа. И у 54. минуту је Раул Хименезизједначујућим голом најавио потпуни преокрет. 

Мексико и Португал сада воде на табели А групе са по четири бода, домаћин Русија има три, док је Нови Зеланд без бодова и самим тим елиминисан из трке за пролаз.

У суботу од 18 часова састаће се Мексико - Русија у Казању и Португал - Нови Зеланд у Санкт Петербургу.

Утисак је да Португалцима полуфинале не може избећи, Мексику ће бити довољан и реми, док "баћушке" морају да иду на све или ништа.

Мечеви другог кола групе Б на програму су у четвртак: Камерун - Аустралија (18.00) и Немачка - Чиле (21.00).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар